Δημοσιεύθηκε στην Stars

2016:Έντονες προσπάθειες, Ελπιδοφόρες αλλαγές

“For last year’s words belong to last year’s language
And next year’s words await another voice.
And to make an end is to make a beginning.»

― T.S. Eliot  Four Quartets

Η νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει κι είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα. Αν μπορούμε να βάλουμε μια ετικέτα στην καινούρια χρονιά, που σηματοδοτεί την αρχή ενός βιβλίου με 365 λευκές σελίδες που πρέπει να γραφτεί από μας κάθε μέρα, αυτό είναι η Αλλαγή.

2016: Μια χρόνια που ολοκληρώνει κύκλους ζωής και κινείται με ταχεις ρυθμούς

Διανύουμε ηδη τον πρώτο μήνα του 2016 και οι αναταράξεις έχουν ξεκινήσει από νωρίς, με έναν Ερμή Ανάδρομο, πρώτα στον Υδροχόο και μετά στον Αιγόκερω (από 6-25/1/2016). Είναι μια χρονιά με εκπλήξεις και αλλαγές, τόσο σε συλλογικό όσο και ατομικό επίπεδο. Πειρσσότερο ευνοημένα είναι τα ζώδια της Γης, αλλά και τα Παρορμητικά που έχουν πάρει ανάσα, μετά την απελευθέρωσή τους από τα ασφυκτικά τετράγωνα Ουρανού-Πλούτωνα που άλλαξαν δραστικά τη ζωή τους από το 2012 και μετά, ακολουθούν τα Σταθερά του τρίτου δεκαημέρου, που ξέφυγαν από τον κλοιό του Κρόνου στον Σκορπιό. Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που αλλάζει καθημερινά, με μεγάλες ταχύτητες, ενώ οι παλιές δομές γίνονται ολοένα και πιο δυσβάσταχτες. Το 2016 είναι αριθμολογικά μια χρονιά 9, που σημαίνει ότι κλείνουν κύκλοι ζωής, σχέσεις και συνεργασίες ολοκληρώνονται βιαίως ή μη, ενώ υπάρχουν και απότομες στροφές όταν το μάθημα δεν έχει αφομοιωθεί όπως πρέπει. Προσανατολιζόμαστε όλο και πιο πολύ στη συνεργασία και την σκληρή δουλειά σε ομάδες, κάτι που θα τονιστεί αρχικά από τον Δία στον Ζυγό από το Σεμπτέμβριο αυτής της χρονιάς, ενώ η πειθαρχία και η αφοσίωση στο στόχο έχει ήδη πάρει μια ώθηση από τον Δία που είναι στην Παρθένο από τον Αύγουστο του 2015.

Το νέο Εγώ είναι το Εμείς.

Ο Κρόνος συνεχίζει την πορεία του στον Τοξότη, που επηρεάζει δραστικά και δομικά τα Μεταβλητά ζώδια του δεύτερου δεκαημέρου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο σε αυτά. Βρίσκεται σε ένα ζώδιο που δεν αγαπάει καθόλου τους περιορισμούς, και το τετράγωνο Ποσειδώνα στους Ιχθύες με τον Κρόνο στον Τοξότη, διαψεύδει όνειρα και προσδοκίες και μας προσγειώνει-ενίοτε-σε μια αρκετά σκληρή πραγματικότητα. Ο Άρης  ξεκινάει τον ευθύ κύκλο του στις 3 Ιανουαρίου 2016 στον Σκορπιό μέχρι και τις 6/3, ενώ επανέρχεται στο ίδιο ζώδιο από τις 30/6 μέχρι και τις 2/8. Αναδρομεί στον Σκορπιό για το διάστημα από 28/5 έως 29/6 ενώ μετά θα προχωρήσει στο ζώδιο του Τοξότη από τις 28/5 μέχρι και τις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρώσει τελικά  την πορεία του πάλι στον Τοξότη από τις 3/8 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 2016, ενώ αναδρομεί στο ίδιο ζώδιο από τις 18/4 έως και τις 27/5. Θα παραμείνει για πολλούς μήνες στα δυο αυτά ζώδια, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στο Σκορπιό ή στον στον Τοξότη, δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις και πιέσεις που πρέπει κάπως να εκτονωθούν.

Τι επιφυλάσσει η χρονιά του κόκκινου Πιθήκου της Φωτιάς, σύμφωνα με το Κινέζικο Ωροσκόπιο, για κάθε ζώδιο;

(Για όσους τον γνωρίζουν, διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας)

Ας δούμε αναλυτικά τις προβλέψεις για κάθε ζώδιο για το 2016!

ΚΡΙΟΣ

Με τον Δία στο 6ο σπίτι σας, της καθημερινής εργασίας και στον άξονα δουλειάς/υγείας τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε σε μακρόχρονα πλάνα που αφορούν την καριέρα σας, χτίζοντας βήμα-βήμα το επαγγελματικό σας προφίλ, ενώ ο Δίας στο Ζυγό από τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς θα σας ανταμείψει πολύ είτε στο κομμάτι του/της συντρόφου είτε σε κάθε πιθανή συνεργασία, ή και στα δυο. Με Κρόνο στον φιλικό σας Τοξότη, τα πλάνα σας καρποφορούν, αργά αλλά σταθερά, ενώ ο Ουρανός στο ζώδιό σας θα σας δώσει την ώθηση και το δυναμισμό που χρειάζεστε, όταν χάνετε το κουράγιο σας. Προσοχή στην δεύτερη Έκλειψη του Μαρτίου (24/3) που επηεράζει τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο, γιατί οι σχέσεις σας-κάθε είδους- θα δοκιμαστούν πολύ, ενώ ο ¨Αρης όσο είναι στον Σκορπιό πιέζει και εκρήγνυται.

ΤΑΥΡΟΣ

Με τον Δία στην φιλική και υποοστηρικτική Παρθένο, δεν μπορεί παρά να έχετε ζήσει καλές στιγμές με έρωτα και φλερτ, ενώ η δημιουργικότητά σας βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Με τον Ουρανό στον 12ο σας οίκο του υποσυνείδητου και των εχθρών, δεν αποκλείεται να βρείτε μπροστά σας ανθρώπους με τους οποίους έχετε παλιά καρμικά χρέη, ή να βγουν πολλά άλυτα θέματα που βρίσκοντα βαθιά θαμμένα μέσα σας. Ο Άρης από τον Σκορπιό για ένα μεγάλο διάστημα, σας πιέζει πολύ στο θέμα των σχέσεων, εφόσον οι εντάσεις, οι συγκρούσεις αλλά και οι αποχωρήσεις είναι μέσα στο παιχνίδι. Η χρονιά επιτάσσει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση τόσο στο σπίτι, όσο και στη δουλειά, ενώ πρέπει να θυμηθείτε περισσότερο την υπομονή σας και όχι τον εγωισμό σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τον Κρόνο να σας πιέζει ασφυκτικά, ειδικά τους γεννημένους το δεύτερο και τρίο δεκαήμερο, οι σχέσεις σας μπορεί να πάρουν φωτιά ή να διαλυθούν τελείως. Υποστηρικτικός ο Ουρανός από τον 11ο σας σπίτι των φίλων και των ομάδων, πουσημαίνει ότι λαμβάνετε χείρα βοηθείας από εκείνπου δεν το περιμένετε . Ο Δίας από την Παρθένο σας χαρίζει στιγμές γαλήνης και στο σπίτι και την οικογένεια, ενώ δεν αποκλείονται και αλλαγές στον τόπο κατοικίας, ή και αγοραπωλησίες. Η επαγγελματική ζωή σας προσφέρει επίσης τροφή για σκέψη και ευκαιρίες για ανακατατάξεις και αλλαγές σε συνεργάτες ή συνεργασίες, ενώ ο Άρης από τον Τοξότη για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα της άνοιξης και του καλοκαιριού, αναμοχλεύει τις όποιες εντάσεις και ρήξεις που είχατε προσπαθήσει να επιδιορθώσετε και τις φέρνει στην επιφάνεια. Εκεί κάποιες σχέσεις μπορεί να λήξουν οριστικά, μόνο όμως επειδή πρέπει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον Δία στην Παρθένο να σου κάνει ένα ωραίο εξάγωνο και να «λουστράει» ακόμη πιο πολύ τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και τα ταλέντα σου στο γράψιμο ή  την διδασκαλία αλλά και ανοίγει δρόμους για σχέσεις με το εξωτερικό, οι πιθανότητες για νέες συνεργασίες και ανθρώπους βοηθητικούς είναι καλύτερες και περισσότερες.Όμως ο Κρόνος από τον Τοξότη δεν μπορεί παρά να σε πιέσει στη δουλειά και στην καθημερινότητα που βιώνεις εκεί, ή που προσπαθείς να σταθεροποιήσεις, ενώ ο Ουρανός σε κάνει να μην σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου.Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε απλά, και ο συμβιβασμός είναι η μόνη λύση. Ο Αρης στον Σκορπιό σε βοηθάει να κυνηγήσεις ταλέντα και χόμπυ, ή το άλλο φύλο! Η δημιουργικότητα εκτινάσσεται, ενώ όταν αναδρομήσει, η γκρίνια και η κυκλοθυμία-που σου είναι πολύ οικείες – επίσης!

ΛΕΩΝ

Με τον Κρόνο στον 5ο σου οίκο της διασκέδασης, των ερωτικών σχέσεων και της δημιουργικότητας, τα πράγματα είναι δεδομένα: σε κάποιο από όλα αυτά ζορίζεσαι ή καλείσαι να ενηλικιωθείς, ενώ δεν αποκλείεται να δεσμευτείς ή να δημιουργήσεις κάτι που θα σε χαρακτηρίζει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Ο  Δίας ευτυχώς στο δεύτερο σου σπίτι ευνοεί πολύ την οικονομική σου άνοδο και ευμάρεια, με την προϋπόθεση ότι έχεις χτίσει με αργά προσεκτικά βήματα τις νέες αυτές προοπτικές, ενώ ανοίγουν πόρτες στην καριέρα σου. Η αυτοκετίμησή σου επανέρχεται στα κανονικά της επίπεδα, μετά τη σφαλιάρα του Κρόνου από τον Σκορπιό. Ο Ουρανός σε προκαλεί να τολμήσεις να πετάξεις ψηλά, ενώ ο Άρης από το Σκορπιό βγάζει στην επιφάνεια δύσκολες καταστάσεις στο σπίτι, την οικογένεια, τα οικονομικά και σε καλεί να είσαι διαλλακτικός και όχι εύθικτος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τον Δία από το καλοκαίρι στο ζώδιό σας, η τύχη είναι σίγουρα με το μέρος σας και σας έχει ήδη δείξει την εύνοιά της. Οι ευκαιρίες για επέκταση και  ανάπτυξη δεν θα λείψουν όλη τη χρονιά τοσο για τις συνεργασίες αλλά και τις στενές σας σχέσεις. Κάθε τι καινούριο ευνοείται. Όλα μποορύν να συμβούν, ενώ ο Κρόνος στον 4ο σας οίκο της οικογένενειας, του παρελθόντος και των γονιών σας πιέζει πολύ να αναλάβετε βάρη και και υποχρεώσεις, τεστάροντας τις σντοχές σας εκεί.  Όμως εσείς χαμογελάτε, γιατί νιώθετε ότι τα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα και ότι έχετε βοήθεια. Ο Ουρανός στον τομέα των κοινών οικονομικών με τον/την σύντροφο θα φέρει αναπάντεχες εξελίξεις εκεί, ενώ ο Άρης στον Τοξότη θα σε πιέσει και πάλι για αρκετό χρονικό διάστημα, μαζί με τον Κρόνο για να δεις καθαρά καταστάσεις με τους αγαπημένους σου ή το σπίτι που χρειάζονται επειγόντως «ξεσκόνισμα».

ΖΥΓΟΣ

Με τον Κρόνο στον Τοξότη από περυσι, οι ικανότητές σου στην επικοινωνία μπορούν βελτιωθούν σημαντικά, ή ο τομέας που έχει να κάνει με σπουδές, ταξίδια, διδασκαλία. Μαθαίνεις να εκφράζεσαι πιο ώριμα και καλύτερα, ξεκαθαρίζεις τις προθέσεις σου, αναλύεις με σωστό τρόπο τα πράγματα. Ο Διας πάλι, ακόμη στην Παρθένο, θα σε βοηθήσει να ανοίξεις εκείνο το κρυφό κομμάτι του ωροσκοπίου σου που σε οδηγεί σε πνευματικές αναζήσεις και όνειρα και φαντασιώσεις, και να γίνεις πιο συμπονετικός στους γύρω σου. Ο Ουρανός στον Κριό, δοκιμάζει με τρόπο βίαιο τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, ειδικά για τους Ζυγούς του δέυτερου και τρίτου δεκαημέρου, και κυρίως τις διαλύει ξαφνικά. Ο Άρης στο Σκορπιό δοκιμάζει αρκετά τις οικονομικές σου αντοχές και τη συνετή σου διαχείριση, ενώ όταν μπει στον Τοξότη, υπάρχει μια περίοδος έντονης κινητικότητα, διαπραγματεύσεων και ενίοτε επικίνδυνων μετακινήσεων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Κρόνος στον Τοξότη στοχοποιεί τον τομέα των οικονομικών, της κάθε είδους ασφάλειας, αλλά και των προσωπικών αξιών σου. Εκεί είναι πιθανόν να βιώσεις δυσκολίες ή και μια έντονη κρίση, αν κάτι πρέπει να αλλάξει ή να μεταμορφωθεί. Η αυτοεκτίμηση και τα ταλέντα σου πρέπει να βγουν μπροστά, και με τον Δία στην Παρθένο να κάνει ένα ωραίο εξάγωνο, οι ελπίδες, οι προσδοκίες και οι μακροχρόινοι στόχοι σου τώρα παίρνουν σάρκα και οστά, ενώ φίλοι και κοινωνικός περίγυρος σε βοηθάνε πολύ. Ο Ουρανός στον Κριό τεστάρει αντοχές στην καθημερινότητά σου, στην υγεία σου και στην εργασία, εκεί όπου χρειάζεται αντοχή και δράση-ενώ δεν αποκλείεται και μια αλλαγή στη δουλειά σου. Ο Άρης στο ζώδιο σου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μπορείνα σου δώσει δύναμη να κινήσεις τα πράγματα και από την άλλη να σε οδηγήσει σε έντονες συγκρούσεις, διαφωνίες και οριστικές ρήξεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τον αυστηρό Κρόνο στο ζώδιό σου, ο περιορισμός και η υπομονή είναι λέξεις κλειδιά αυτής της περιόδου. Η ωριμότητα και η σοφία που φέρνει δεν σημαίνει ότι το μάθημα δεν κοστίζει ακριβά, αναλόγως με τα κενά που έχεις στην ύλη. Κάθε είδους σημαντική σχέση, επαγγελματική ή μη δοκιμάζεται γερά αυτή την περίοδο και φυσικα αν δεν περάσει το τεστ, διαλύεται ή αλλάζει εκ βάθρων. Άνθρωποι και συνεργάτες φεύγουν από τη ζωή σου και το κενό μπορεί να φαίνεται δυσαναπλήρωτο αλλά θα γεμίσει ξανά με τους σωστούς ανθρώπους. Ο Δίας στην Παρθένο ευτυχώς προμοτάρει το κομμάτι της αναγνώρισης, της καριέρας,  νέα επαγγελματικά μονοπάτια ανοίγονται ακόμη και στο εξωτερικό.  Όλα δείχνουν θετικά. Ο Ουρανός σε κάνει πιο επαναστάτη, πιο δημιουργικό, πιο ανοιχτό σε ασυσμίβαστες καταστάσεις και ανρθώπους, ενώ ο Άρης στον Τοξότη θα σου δώσει δυναμισμό και αποφασιστηκότητα για να απαιτήσεις όσα, επιτέλους, δικαιούσαι. Προσοχή στην φάση που είναι ανάδρομος για πιθανές παρεξηγήσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Κρόνος είναι ο κυρίαρχος πλανήτης σου και εφόσον είναι στο Τοξότη, επηρεάζει εκείνο το κομμάτι της ζωής σου που έχει σχέση με την τρέχουσα καθημερινότητα, τη δουλειά, αλλά και το βαθύτερο εκείνο σημείο μέσα σου, που ονειρεύεται και θέλει να αλλάξει, όσο επώδυνη και δύσκολη κι αν είναι η αλλαγή αυτή. Σκέφτεσαι, ανησυχείς, αναρωτιέσαι για τηζ ωή σου, που θα αλλάξει ούτως ή άλλως από το τέλος του 2017 και μετά. Ο Δίας από την Παρθένο ευτυχώς σου δίνει ώθηση σε ό,τι έχει σχέση με τη μάθηση, το εξωτερικό, τις κάθε είδους αναζητήσεις, ενώ εκδόσεις, ταξιδια, νομικές υποθέσεις ευννούνταιν σημαντικά. Ο Ουρανός από τον Κριό, ειδικά για εσάς του δεύτερου και τρίοου δεκαημέρου φέρνει μεγάλους κλυδωνισμούς στην οικογένεια και το σπίτι,  τόσο ως πυρήνας ζωής όσο και ως οίκημα, ενώ ο Άρης στον Σκορπιό ευνοεί πολύ νέες συνεργασίες ή δουλειές με φίλους και ομάδες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορεί ο Κρόνος στον Τοξότη να είναι σε ένα φιλικό για σένα ζώδιο, αλλά δεν έχει τόσο σημαντική επιρροή παρα μόνο στο κομμάτι των στόχων, των επιδιώξεων και της συλλογικής εργασίας. Εκεί που πρέπει να δώσεις την προσοχή σου είναι στις φιλικές σχέσεις και συνεργασίες, γενικότερα στις κάθε είδους σχέσεις, γιατι αυτές θα αναθεωρηθούν, θα αλλάξουν , θα γίνει ένα γενικότερο ξεσκαρτάρισμα . Ο Δίας στην Παρθένο σου δίνει αντοχές, σεξαπήλ και καλύτερες οικονομικές δοσοληψίες, αλλά σου εξασφαλίζει κιόλας βοήθια από τρίτους, ακόμη και από τράπεζα για να πάρεις δάνειο. Ο Ουρανός στον Κριό, εισικά για το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερό σου, σε βοηθάει να εξελίξεις την επικοινωνία, τα ταξίδια και τις σπουδές γενικότερα ή να πάρεις αποφάσεις που αφορούν όλα αυτά, ενώ ο Άρης από τον Σκορπιό πιέζει για αρκετό καιρό την επαγγελματική σου ζωή, δημιουργώντας μέτωπα εκεί και καταστάσεις που πρέπει να επιλυθούν.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Κρόνος στον Τοξότη σου δίνει ευκαιρίες για να εξελίξεις την καριέρα σου και το προφίλ σου γενικότερα, ενώ το στάτους σου είναι ξαφνικά πολύ σημαντικά για σένα. Η όποια αναγνώριση έρχεται μέσα από πολύ δουλειά, πίεση, υπομονή και ανάληψη ευθυνών, ενώ δεν αποκλείεται η καριέρα σου ναυποστεί μια βαθιά κρίση ή μεγάλες αλλαγές γενικότερα. Ο Δίας στην Παρθένο έρχεται για να ευνοήσει κάθε είδους διαπροσωπική σχέση, να φέρει νέο σύντροφο, να ανοίξει πόρτες για δεσμεύσεις ή ακόμη και γάμο, ή σε παελευθερώνει με έναν χωρισμό που ήταν απαραίτητος. Ο Ουρανός στον Κριό δημιουργεί αναταράξεις στα οικονομικά σου, με διάφορα σκαμπανεβάσματα, ενώ ο Άρης στον Τοξότη για αρκετό καιρό σου δημιουργεί θέματα που πρέπει να επιλυθούν σε τομείς όπου χρειάζεται να κάνεις υποχωρήσεις, δηλαδή στα επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική ζωή, ειδικά σε καινούριες σχέσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη και να αποφύγεις πάσει θυσία της παρεξηγήσεις κάθε είδους.

 

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s