Δημοσιεύθηκε στην Stars

Σκορπιός, η φωτιά κάτω από τη θάλασσα

images

Χριστόφορος Κολόμβος 31.10.1450

Με μια Σούπερ Πανσέληνο πριν από μερικές μέρες στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες το ζώδιο του μυστηριώδους, υδάτινου Σκορπιού το ταξίδι του στον αστρολογικό ορίζοντα.

Είναι άλλο ένα έντονο φεγγάρι, από τα τελευταία της χρονιάς, που μας βοηθάει ν ψάξουμε μέσα μας και να βρούμε τη συναισθηματική μας αλήθεια, να ρίξουμε φως σε ό,τι είναι άδηλο και  ό,τι χρειάζεται την προσοχή μας.  Είναι ώρα να αγκαλιάσουμε τη σκιά μας.

Λέξεις-κλειδιά: αξίες,πίστη, εμπιστοσύνη, άφεση, βάθος και σκότος, συναίσθημα και πόνος, δράμα και η αβασταχτη ελαφρότητα του είναι…

Κι ο Σκορπιός, εκπροσωπεί όσο κανένα άλλο ζώδιο τη Σκιά μας, την τόσο απαραίτητη και καθαρτική.

Βαθύς, αινιγματικός, πλούσιος σε συναισθήματα -θετικά και αρνητικά- είναι το σκοτάδι που όλοι περικλείουμε μέσα μας, αυτό που θέλουμε να ξορκίσουμε, αυτό που ψάχνουμε να βρούμε όταν οι καταστάσεις  το καλούν.

Ο Σκορπιός ως «σταθερό, υδάτινο»  ζώδιο μοιάζει ακούνητος,αλλά δεν είναι. Οραματιστείτε μια επιφάνεια από πάγο που λειτουργεί ως καθρέφτης. σκορπιοί σέρνονται κατά μήκος του, αναζητώντας κρυφές γωνιές για να τρυπώσουν. Μπορεί να είναι ένα από τα πιο ισχυρά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, όμως, η ευαισθησία και η υπερηφάνεια του τον κάνουν ευάλωτο και τρωτό σε ένα πολύ εσωτερικό, απόκρυφο επίπεδο.

Όσο παραμένουν ένα μυστήριο για την ανθρωπότητα, ένα πέπλο φόβου τους περιβάλλει και η μυστικοπάθειά τους δημιουργεί παρεξηγήσεις. Ο Σκορπιός ξεχωρίζει για τα μάτια του, συνήθως μεγάλα, σκούρα, εκφραστικά, λυπημένα και ερωτικά. Αλλά και για τη ματιά του: διεισδυτική, βαθιά, σαν  ακτίνα λέιζερ: σε γδύνει και σε αφήνει εκτεθειμένο, νιώθεις πως σε κοιτάει και θέλει να σε ρουφήξει μέσα του, να σε πάρει μαζί του στην κάθοδο προς την Άβυσσο, πως δεν θέλει μόνο την καρδιά, το μυαλό και το κορμί σου αλλά αποζητά και την ψυχή σου.

Η εσωτερική πυξίδα του Σκορπιού για τους ανθρώπους είναι συνήθως αλάθητη. Όταν αποφασίσει να αγαπησει είναι συνήθως για πάντα, κι αυτό όχι μόνο δεν τον τρομάζει, αλλά μάλλον τον ανακουφίζει… Το Συναίσθημα, είναι εκείνο που τους θρέφει, από εκεί αντλούν τη δύναμη να καταδυθούν στα βάθη της ανθρώπινης φύσης και να βγουν νικητές. Πάθος,Καρμικές Σχέσεις, Ζήλια, Μίσος, η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, η σκοτεινή πλευρά του Εγώ-όλα εκείνα τα ποταπά συναισθήματα που ειδικά στον Έρωτα αναδύονται είναι δικά του, τα έχει κατακτήσει πλήρως, μόνος εκείνος τα βιώνει στο 100%. Μαζί του συντάσσονται συχνά όλα οι κρυφές, αθέατες συνάμεις του σύμπαντος. Ο Σκορπιός ξέρει ν’ αγαπάει αλλά και να μισεί με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος.  Ξέρει πως ειδικά ο Έρωτας πολλές φορές μας καθοδηγεί στο πιο δύσκολο μονοπάτι, της Θυσίας-ενώ η άλλη του όψη, παίρνει το δρόμο της Μοναξιάς, της Κατάθλιψης αλλά και της Αυτοκαταστροφής.

αρχείο λήψης

Πάμπλο ΠΙκάσσο,Οι δεσποινίδες της Αβινιόν, 25.10.1881

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που οι Σκορπιοί διαχειρίζονται με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο είναι εκείνο της Μνήμης και του Χρόνου. Ο Σκορπιός, μαζί με τον Καρκίνο, δεν ξεχνά ποτέ. Είναι το  ζώδιο εκείνο που στον σκληρό του δίσκο αποθηκεύει περιστατικά, διαλόγους, βλέμματα, πικρές κουβέντες, άστοχες κινήσεις, ψεύτικα χαμόγελα, εξαπατήσεις και όταν έρθει η δική του ώρα, στο δικό του χρόνο- που δεν έχει καμμία σχέση με τον χρόνο των υπολοίπων- εκδικείται όποιον και ό,τι τον πλήγωσε. Θυμάστε εκείνο το παλιό ρητό ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο; Σκορπιός το έγραψε!

Προσοχή: ένας θυμωμένος Σκορπιός είναι ένα ηφαίστειο που ξυπνά, αργά αλλά σταθερά: θα επιτρέψει μόνο λίγες σταγόνες λάβας να φανούν στην επιφάνεια.  Όταν αρχίσει όμως να κοχλάζει, δεν θα σταματήσει αν δεν σβήσει παντελώς η εσωτερική φωτιά που τον καθοδηγεί, εκτός κι αν την αφήσει να τον κατατρώει και καταστραφεί ο ίδιος από εκείνη. Η μυστικοπαθής φύση του, τον κάνει  καλό  ντετέκτιβ.  Κρυμμένα υπονοούμενα, βαθιά νοήματα, παραχωνιασμένα κίνητρα, προθέσεις και διαθέσεις, ακόμη και αν σας απατά ο καλό σας ή η καλή σας, αναθέστε την έρευνα σε έναν Σκορπιό-θα βρει σίγουρα την αλήθεια.

Ο άντρας Σκορπιός (και όσοι έχουν ωροσκόπο και σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες σ’αυτό το ζώδιο) είναι συνήθως ακαταμάχητος: ήρεμος, γλυκός, παθιασμένος εραστής, σαγηνευτικός, γεμάτος σεξαπήλ, ξεδιπλώνει μια ήρεμη, υπόγεια βαθιά γοητεία.  Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για όλους τους Σκορπιούς, κυριώς γιατί το βλέπουν ως μια μυστικιστική ένωση κορμιών και ψυχών, γιατί νιώθουν ότι μέσα από αυτό να επικοινωνήσουν ό,τι δεν λέγεται με τα λόγια. Η αρνητική πλευρά του διαθέτει χαρακτηριστικά που χρειάζονται γερό στομάχι και πολλές αντοχές: καχύποπτος, εκδικητικός, πεισματάρης, ανάλγητος, απόμακρος,εγωιστής μέχρι τελικής πτώσεως.

Η γυναίκα Σκορπιός μοιράζεται τη γοητεία και το σεξαπήλ, αλλά είναι πολύ πιο υπόγεια στον τρόπο που δρα και κατακτά το αντικείμενο του πόθου της: περιμένει, καραδοκεί, χαμογελά και ξέρει πως ερωτικά θα μείνει αξέχαστη, λόγω πάθους. Μοιάζει με μια κατακόκκινη πιπεριά τσίλι: δύσκολο να αντισταθείς στη γεύση της-ακόμη πιο δύσκολο να αποφύγεις το κάψιμό της!

Μετά από την τελευταια τριετία, που δοκίμασε τις αντιστάσεις, το σθένος (και έχει μεγάλο το συγκεκριμένο ζώδιο) και την θετική τους διάθεση, ο Κρόνος μετακινήθηκε στον Τοξότη, αφήνοντας πίσω του Σκορπιούς που μετράνε απώλειες και αλλαγές.

Όμως, σαν τον φοίνικα, θα αναγεννηθούν από τις στάχτες τους πολύ σύντομα, με νέα δύναμη και ακόμη περισσοτέρο κουράγιο για όλα.

Ενας Σκορπιός δεν πεθαίνει ποτέ, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει.

Από τον Χριστόφορο Κολόμβο,μέχρι τη Τζούλια Ρόμπερτς και από τον Πάμπλο Πικάσσο μέχρι την Χίλαρυ Κλίντον,η γοητεία, το σθένος, η ακτινοβολία των Σκορπιών είναι αναμφισβήτητη.

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s