Δημοσιεύθηκε στην Magick,Stars

Πλανητικό Κρεσέντο: ο μήνας των εκλείψεων

Ο Σεπτέμβρης των Εκλείψεων:  It is now or never!

Η Αλλαγή είναι εδώ! Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας μεγάλων αλλαγών,εσωτερικών και εξωτερικών, γεμάτος προσδοκίες αλλά και έντονα αστρολογικά γεγονότα. Επαναπροσδιορισμός, επανεκκίνηση, αποφαστιστηκότητα αλλά και σύγχυση μπροστά στα νέα δεδομένα, παλαιά βάρη που πρέπει να τα αποχωριστούμε είναι οι λέξεις-κλειδιά της περιόδου αυτής.

Ξεκινάμε με την Ηλιακή Έκλειψη στις 13.9 στις 20 μοίρες της Παρθένου, και ακολουθεί η Σεληνιακή στις 28.9 στις πρώτες μοίρες του Ζυγού. Στο ενδιάμεσο, τρεις πλανήτες αλλάζουν πορεία: η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Πλούτωνας, ο Ερμής γίνεται Ανάδρομος (Oh, yes!) στις 17.9 μέχρι και τις 10.10 ενώ δυο ακόμη πλανήτες ο Άρης και ο Κρόνος αλλάζουν ζώδιο (επιτέλους! -στην Παρθένο και στον Τοξότη αντίστοιχα ). Στις 23.9 έχουμε και την Φθινοπωρινή Ισημερία.

crescent-moon

Αν νιώθετε την ένταση στην ατμόσφαιρα, αν υπάρχει μια εσωτερική ανυπομονησία και μια προσμονή για κάτι απροσδιόριστο,έντονο και καινούριο, είναι η πλανητική συγκυρία που τα προκαλεί.Δεν θα λείψουν οι στιγμές έντασης, εκνευρισμού και ανυπομονησίας κι έτσι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε προκύψει, ακόμη και αν οι αντοχές μας είναι περιορισμένες. Οι εκλείψεις είναι πάντοτε πύλες που οδηγούν σε συλλογική ή ατομική αλλαγή, και συνήθως φέρνουν απότομες στροφές και αναταράξεις. Σημασία έχει να προσπαθούμε να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο.

Πάρτε ανάσα, δημιουργώντας μια στιγμή ηρεμίας και σκεφτείτε πώς και όχι αν θα μπορέσετε να διαχειριστείτε όλα αυτά που σας περιμένουν. Αν θέλετε να αλλάξετε, τότε θα γίνει. Ίσως όχι εύκολα, ίσως με απώλειες και σκληρές συνειδητοποιήσεις, όμως το επόμενο βήμα θα σας πάει ακόμη παραπέρα. Η εποχή μας καλεί για άμεση προσαρμογή στις εξαιρετικά δύσκολες παγκόσμιες και τοπικές συνθήκες, χωρίς να χάνεται χρόνος στο να τις επεξεργαστούμε σε βάθος. Μπορούμε; Ναι, γίνεται. Η ζωή μας έχει νόημα και στόχο, όσο δύσκολη κι αν είναι.

Μπορούμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία στην πρώτη Έκλειψη που πέφτει στις 13 Σεπτεμβρίου;

Ας δούμε αναλυτικά τα ζώδια, και για όσους/ες ξέρετε, διαβάστε και τον ωροσκόπο σας

Κριός

Η ένταση είναι χειροπιαστή σε αυτή τη φάση, και αυτό σας αποσυντονίζει  μια και περιμένετε κάτι πολύ δραματικό να συμβεί. Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την αίσθηση, δεν είστε και έτοιμοι/ες να αποδεχτείτε τη μοίρα σας. Η Σεληνιακή Έκλειψη πέφτει στο 6ο σας σπίτι των λογιστικών, της καθημερινότητας και της και σας θυμίζει όταν το να παίζετε το ίδιο έργο,ειδικά σε αυτούς τους τομέις, δεν σας επιρέπει να προχωρήσετε στη ζωή σας. Η ευκαιρία της έκλειψης είναι να κάνετε επιτέλους τις αλλαγές που τόσο θέλετε. Φροντίστε την υγεία σας (ψυχική σωματική) και θυμηθείτε ότι κάθε ταξίδι, ξεκινάει μ’ ένα πρώτο βήμα.

Ταύρος

Μπορείτε να βρεθείτε σε μια φάση μεγάλης δημιουργικότητας, αν αφεθείτε και πάτε εκεί που σας πάει η ζωή. Χηρσιμοποιήστε τα ταλέντα σας. Η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στην Παρθένο ηλεκτριζει το 5ο σας σπίτι του φλερτ, του έρωτα, τη δημιουργιότητας και των παιδιών και σας ενθαρρύνει να εκφραστείτε ελεύθερα σε όλους τους τομείς, χωρίς να φοβάστε-μιληστε στο γείτονα, τι έχετε να χάσετε; Το να επικεντρωθείτε και στο πρακτικό κομμάτι, όμως, δεν είναι αγγαρεία. Θα σας κερδίσει χρόνο για περισσότερη διασκέδαση και αυθορμητισμό,κάτι που πολύ θέλετε αυτή την περίοδο. Διασκεδάστε!

Δίδυμοι

Μπορεί να νιώθετε αυξημένο στρες  μεσα στην οικογένεις ή στο σπίτι, αλλά ευτυχώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με φινέτσα και στυλ!  Ό,τι και να κάνετε,  η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στην Παρθένο πέφτει στο 4ο σας της Ασφάλειας. Σιγουρα είναι πρόκληση το να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας σε αυτά τα δυο μέτωπα, μια και οι εξωτερικοί παράγοντες δεν βοηθούν στο διατηρήσετε την ισορροπία εκεί, άρα μάλλον θα βρεθείτε στη μέση, εκτός και αν χρησιμοποιήσετε την γνωστή σας διπλωματία. Προσοχή σε προστριβές και καυγάδες, αλλά και σε βιαστικές ή πιεστικές επιλογές. Μπορείτε να τα έχετε και τα δυο, καριέρα και οικογένεια.

Καρκίνος

Μπάινετε σε μια νέα φάση ζωής όπου αυτό που εκφράζετε είναι πολύ σημαντικό για σας και για να πετύχετε το στόχο σας. Αυτό που σας απασχολεί βασικά είναι να περάσετε τα μηνύματά σας προς τα έξω αφού η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στην Παρθένο πέφτει στο 3ο σας σπιτι της επικοινωνίας και των στενών συγγενων.  Προσέξτε παρεξηγήσεις και καυγάδες στο στενό φιλικό ή οικογενειακό σας περιβάλλον. Μην τραβάτε το σκοινί επειδή θέλετε να εκφράσετε την άποψή σας… Από την άλλη, μην αφήσετε και τη λογική σας να παρασύρει την καρδιά σας, το συναίσθημα έχει πάντα μεγάλη αξία, κι αυτή φορά-ναι, πρέπει να το εκφράσετε.

Λέων

Είναι εμφανές ότι με σας τους Λέοντες, η καθημερινή εξάσκηση και πρακτική τελειοποιεί τα ταλέντα σας, αλλά καθώς η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στο ζώδιο της Παρθένου πέφτει στο 2ο σας σπίτι των αξιών, των αποκτημάτων και των αγαθών μπορείτε  τώρα να εισπράξετε τα οφέλη της προηγούμενης προσπάθειάς σας-αλλά θα χρειαστεί να είστε αποφασισμένοι/ες να πετύχετε και να κουραστείτε. Ενώ η προσεκτική ανάλυση θα σημαίνει ότι θα κινηθείτε πιο προσεκτικά στο μέλλον. Να είστε μεθοδικοί/ες και μην περιμένετε αποτελέσματα άμεσα. Βάλτε ρυθμό σε ό,τι κάνετε, δείξτε υπομονή και θα πετύχετε αυτό που θέλετε όταν έρθει η σωστή ώρα.

Παρθένος

Ζείτε μια πολύ σημαντική περίοδο, και η συγκεκριμένη φάση θα σας θυμίσει όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τώρα, αλλά και τις προκλήσεις που είναι ακόμη μπροστά σας. Η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειιψη στην Παρθένο πέφτει στο 1ο σας σπιτι, πάνω ακριβώς σε αυτό που είστε και σας ωθεί να παλέψετε για πετύχετε αυτό που θέλετε αμέσως. Μην είστε τόσο ανυπόμονοι/ες, γιατί μπορεί να μην πάρετε αυτό που θέλετε τελικά.Με το Δία να σας ευλογεί για ένα χρόνο, θα πρέπει να παλέψετε για μακρόχρονες συνεργασίες και σχέσεις είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές.Κρατείστε το βλέμμα σας στο στόχο, συγκεντρωθείτε και θα πετύχετε όλους σας τους στόχους εν καιρώ.

Ζυγός

Είναι πολύ σημαντικό για σας να έχετε τον έλεγχο των θεμάτων που σας απασχολούν, μια και το παρασκήνιο και ό,τι μπορεί να ειπωθεί για σας πίσω από την πλάτη σας μπορεί να σας οδηγήσει σε απώλειες και παραξηγήσεις. Η παραμικρή υπόνοια για το άτομό σας, μπορεί να σας μειώσει, μια και η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στην Παρθένο πέφτει στο 12ο σας σπίτι του υποσυνείδητου και του πεπρωμένου. Ακόμη κι όταν τα πιστεύω σας δοκιμάζονται, πρέπει να μείνετε σταθεροί/ες γιατί αυτά θα σας σώσουν στο μέλλον. Προσοχή σε κουτσομπολιά, παρεξηγήσεις και σχόλια ή ακόμη και πισώπλατα μαχαιρώματα. Κάντε το σωστό, όχι το εύκολο και όλα θα πάνε καλά.

Σκορπιός

Είστε σε φάση με πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις και νέες γνωριμίες. Όμως, ξαφνικά αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, καθώς η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στην Παρθένο πέφτει στο 11ο σας σπίτι των φίλων, τω κοινωνικών ομάδων και της κοινότητας. Προφανώς πρεπει να κάνετε λιγότερα, να δείτε πιο λίγους ανθρώπους και να μην ξοδεύετε χρόνο και ενέργεια σε ό,τι είναι περιττό. Οι φίλοι θα σας απασχολήσουν είτε θετικά, είτε αρνητικά, άρα προσοχή-μην εκτίθεστε! Η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι μπορεί να συναντήσετε κάποιο σημαντικό άτομο ή να σας ανοίξουν και κάποιες πόρτες μέσω φίλων αυτή την περίοδο.

Τοξότης

Ϊσω μέχρι προσφάτως να πιστεύατε ότι  η ζωή σας πήγαινε καλά και ότι δεν είχατε χασει το δρόμο σας, αλλά μάλλον θα πρέπει να αρχισετε να σκέφτεστε την επαγγελματική πορεία σας αφού η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειιψη στην Παρθένο πέφτει στο 10ο σας σπίτι , της καριέρας . Δεν είναι εύκολο να πρέπει να συνδυάσεις το συναίσθημα και τη διαίσθηση με  τις εξωτερικές συνθηκες της ζωής σου, όμως τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και λύσεις θα βρεθούν. Υπάρχουν πιέσεις στη δουλειά,αποφάσεις που πρέπει να παρθούν,ακόμη ίσως και απογοητεύσεις από προΙστάμενους, αλλά μάλλον έχετε ήδη επιλέξει το δρόμο σας, έστω και ασυναίσθητα.  Θα υποστείτε,φυσικά,τις συνέπειες ή θα λάβετε τα οφέλη. .Δώστε χρόνο, ώστε οι άλλοι να καταλάβουν τι ακριβως θέλετε και ποιο το όφελος μιας συνεργασίας μαζί σας και το σύμπαν θα απαντήσει στις προσευχές σας.

Αιγόκερως

Ϊσως είναι καλύτερα να μην είστε τόσο συντηρητικοί/ες αυτή την περίοδο,,μια και πρέπει να ανοίξετε γενικά φτερά και ο Δίας από την Παρθένο θα σας βοηθήσει, ενώ η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στην Παρθένο πέφτει στο 9ο σας σπίτι του Εξωτερικού και των μακρινών αναζητήσεων,  ωθώντας σας να θέσετε σε εφαρμογή καποιες από τις ενδιαφέρουσες ιδέες σας αλλά και να επικοινωνήσετε με ανθρώπους εκτός του συνηθισμένου σας κύκλου. Πρέπει να το προσπαθήσετε, αλλιώς θα χαθεί η ευκαιρια μια και είστε ικανοί/ες να αντεπεξέλθετε σε κάθε πιθανό σενάριο. Άρα, μην λάβετε υπόψη σας εμπόδια ή ό,τι σας αποσπά από το στόχο.Με επιιμονή και υπομονή, χαράξτε τη διαδρομή και προσδεθείτε. Να είστε σίγουροι/ες ότι θα τα καταφέρετε και θα έχετε τη βοήθεια που χρειάζεται.

Υδροχόος

Μια έντονη κατάσταση στις προσωπικές σας σχέσεις  μπορεί  να σας απορροφά χρόνο και ενέργεια αυτή την περίοδο, ακόμη κι αν προσπαθείτε να δείτε τα πράγματα με ψυχραιμία και σύνεση. Η λογική σας, δεν πρόκειται να βοηθήσει στο να αποφορτιστεί η συναισθηματική ένταση εφόσον η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στην Παρθένο πέφτει στο 8ος σας σπίτι των βαθιών συναισθημάτων και των ερωτικών εμμονών. Όσο και να προσπαθήσετε,ο/η σύντροφος μπορεί να θέλει περισσότερα από όσα μπορείτε να δώσετε στο σεξ ή στη σχέση. Θυμηθείτε, το να προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε είναι πιο αναποτελεσματικό από την ειλικρινή, συναισθηματική προσέγγιση στον άνθρωπό σας… Αφεθείτε στο πάθος!

Ιχθύες

Τα θέματα των σχέσεων που έχουν έρθει στην επιφάνεια τώρα, είναι τόσο οικεία αλλά και προβληματικά παράλληλα που ξέρετε ότι δεν θα εξαφανιστούν αυτή τη φορά,εκτός και αν τα αντιμετωπίσετε μια και καλή. Μην ξεχνάτε ότι το πρόβλημα δεν το έχετε πάντα εσείς, αλλά και οι άλλοι/ες που μοιάζουν αναξιόπιστοι/ες αφού η Νέα Σελήνη και η Σεληνιακή Έκλειψη στην Παρθένο πέφτει στο 7ο  σπίτι ων συντρόφων και των σχέσεων που δεν είναι σε καλή φόρμα. Εσείς θα πρέπει να πάρετε την ευθύνη αυτή τη φορά,ίσως και για τους/τις  άλλους/ες. Διαχειριστείτε το συναίσθημα όσο καλυτερα μπορείτε, μια και δεν θα λέιψουν οι καυγάδες, οι απογοητεύσεις, οι συγκρούσεις και η προδοσία.

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s