Δημοσιεύθηκε στην General,Stars

Καρκίνος: ο γιος της Σελήνης

images (1)

Το πιο ευαίσθητο,γλυκό και διαισθητικό ζώδιο του αστρολογικού στερεώματος, διανύει αυτήν την περίοδο τον δικό του μήνα.  Στον ορίζοντα, μια δύσκολη και δυνατή Πανσέληνος στον άξονα Αιγόκερου-Καρκίνου φώτισε ήδη τον ουρανό μας πριν από μια βδομάδα, στις 2/7, φέρνοντας τις ανατροπές που όλοι βιώνουμε.

Τα φεγγάρια του Ιουλίου: ένας μηνας γεμάτος αλλαγές και μεταμόρφωση

Ο φετινός Ιούλιος θα είναι ένας πολύ ξεχωριστός μήνας, μια και έχει ένα Φεγγάρι στην αρχή του κι ένα στο τέλος του, που θα είναι πολύ σημαντικά. Ήδη βιώνουμε μια πολύ μεταμορφωτική περίοδο που θα κρατήσει καιρό και συνδέεται άμεσα με την έκλειψη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2015. Η παρουσία του Πλούτωνα και του Ουρανού σε όψεις τετραγώνου δεν βοηθάνε στο να αποφορτιστεί η ένταση των ημερών.

Η σύνοδος Δία-Αφροδίτης στον Λέοντα αυτό το διάστημα, που φάνηκε ξεκάθαρα στον έναστρο ουρανό, είναι εκείνη που έφερε μια ανάσα στο ήδη δύσκολο διάστημα που διανύουμε, μαλακώνοντας τις αιχμές και δίνοντας μας λίγη ελπίδα. Ο μήνας αυτός είναι γεμάτος μεταβατικές φάσεις, αλλαγές και νέα ξεκινήματα ενώ ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, τάραξε ήδη τα νερά, σε συνδυασμό με τον Ουρανό στον Κριό. Η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα θα κορυφωθεί αυτές τις μέρες και θα ταρακουνήσει τους Καρκίνους του 2ου και 3ου δεκαημέρου.  Προσοχή σε χωρισμούς, καυγάδες και εργασιακές εντάσεις που είναι και αναμενόμενες αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ οι συγκρούσεις σε ατομικό αλλά και συλλογιό επίπεδο δύσκολα θα αποφευχθούν.

Ο ευαίσθητος του Ζωδιακού

Με κυρίαρχο πλανήτη του την πανέμορφη, μυστηριώδη, ευάισθητη αλλά και σκοτεινή Σελήνη, το 4ο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, ο Καρκίνος αντιμετωπίζει τη ζωή σαν μια θάλασσα, βουτώντας βαθιά στα κύματα του υποσυνείδητου. Οι αισθήσεις του τον παρασέρνουν πολλές φορές αλλά και κυριαρχούν ως βασικό κριτήριο επιλογής καταστάσεων, σχέσεων και ανθρώπων. Το συναίσθημα είναι εκείνο που τον καθορίζει, και η διαίσθηση εκείνη που τον βοηθάει να προχωρήσει και να κάνει τις καθοριστικές επιλογές στη ζωή του.

Μην ξεχνάτε: όταν πληγώσετε ένα Καρκίνο, δεν θα το ξεχάσει ποτέ, γιατί έτσι είναι φτιαγμένος.

Η μνήμη του έχει μάθει ν’ «αποθηκεύει στο σκληρό» τις πιο παλιές αναμνήσεις, ακόμη και τα πιο μικρά, απειροελάχιστα τραύματα και να συνδέει ανθρώπους, μέρη & γεγονότα με αυτά. Ο Καρκίνος άλλωστε εκπροσωπεί τον 4ο οίκο, το σπίτι της οικογένειας, την κάθε είδους «ρίζα» και σύνδεση που έχουμε με το σπίτι, τους γονείς, τα παιδικά μας βιώματα. Δύσκολο να μην θυμάσαι και δύσκολο να ξεχάσεις ό,τι έχει σχέση με την οικογένεια και τα παλιά, βαθιά παιδικά τραύματα η ακόμη και τις ευχάριστες αναμνήσεις.

Μπορεί να ζουν μόνο μέσα απ’ όσα θυμούνται και φαντάζονται, οπότε  εκεί τους χρειάζεται ένα ζώδιο όπως ο Δίδυμος, ο Λέων, ο Τοξότης ή ο Κριός για να τους ξεκουνήσει. Χρειάζονται σπρώξιμο για να φύγουν από την εστία, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Δεν είναι τυχαίο που ο Κάβουρας είναι το σύμβολο που τους εκπροσωπεί: κουβαλάνε το σπίτι τους μαζί τα Καρκινάκια κι αυτό σημαίνει ότι μαζί τους φέρουν το παρελθόν, τις μνήμες, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις από την παιδική ηλικία, τη Μάνα, τους πρώτους, αδιέξοδους έρωτες-όλα αυτά υπάρχουν και συντηρούνται μέσα τους, αναλλοίωτα.

Επίσης, οι Καρκίνοι δεν ξεχνούν ποτέ τα λόγια που τους πλήγωσαν.  

images What-is-Love-Love-is-he-absence-of-Judgement-Dalai-Lama-511x315

Οι λέξεις έχουν ειδικό βάρος για τους Καρκίνους, γι’αυτό προσέξτε τι τους έχετε πει ή τι τους έχετε γράψει.

Τρυφεροί, εκδηλωτικοί, αφοσιωμένοι και δοτικοί, οι Καρκίνοι είναι ο ιδανικός ώμος για να κλάψετε. Γίνονται χαλί να τους πατήσεις όταν νιώθουν ότι το χρειάζεσαι, αλλά πίσω από αυτή την προσφορά,υπάρχει συνειδητά ή μη η διάθεση να ελέγξουν τον/την σύντροφο και να παλέψουν για να μην τους φύγει.

Μπορούν να γίνουν άκαμπτοι, ανασφαλείς, αναξιόπιστοι, πεισματάρηδες και σκληροί, ειδικά όταν πρέπει να αμυνθούν-άρα είναι γεμάτοι αντιθέσεις. Η κυκλοθυμία τους είναι το βασικό τους ελάττωμα, μαζί με το ότι αποφεύγουν να είναι ξεκάθαροι και αποφασιστικοί σε σχέσεις και καταστάσεις, λόγω ανασφάλειας.

Παραμένουν όμως ελκυστικοί,με μια υπόγεια γοητεία. Ειδικά οι άντρες, παρ’όλο που θεωρούνται γενικά πιστοί σύντροφοι & δύσκολα χωρίζουν, είναι εξπέρ στο φλερτ, κάτι που κάνουν εξακολουθητικώς, ενώ οι πιο τολμηροί από αυτούς συχνά απατούν. Προσοχή: Δύσκολα φεύγουν από ένα γάμο ή μια σοβαρή σχέση, αν δεν έχουν ήδη βρει την επόμενη σύντροφο.

Ψάχνουν πάντα την επιβεβαίωση και το συναίσθημα, κι όταν δεν την παίρνουν από τη βασική πηγή, εύκολα την αποζητούν αλλού.

Ο αισθησιασμός, η γλυκύτητα, η γοητεία αλλά και η ευαισθησία τους στις ανάγκες των άλλων είναι από τα πιο βασικά τους όπλα. Φύση καλλιτεχνική και ευαίσθητη, ο Καρκίνος γίνεται υπέροχος σεφ, με έφεση στην ζαχαροπλαστική (γλυκατζής γαρ!) χορευτής, ηθοποιός, ζωγράφος, φωτογράφος, συγγραφέας .  Διαπρέπει επίσης ως τεχνοκράτης και οικονομολόγος, σε όσους τομείς χρειάζεται εξυπνάδα, παρατηρητικότητα, διεισδυτικότητα, επιμονή, και εμβριθής μελέτη των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται. Διαθέτουν εξαιρετική «μύτη» για κάθε είδους business και οικονομική συναλλαγή και είναι πολύ καλοί στα διαχείριση χρημάτων. Στο περιβάλλον εργασίας, ο Καρκίνος είναι εργατικός, φιλότιμος, ευπροσάρμοστος, υποστηρικτικός, καλός συνεργάτης, με διάθεση να βοηθήσει και να συνδράμει το συνάδελφο-κάτι που συχνά αποβαίνει εις βάρος του, αν κάποοι τον εκμεταλλευτούν.

Άξιοι εκπρόσωποι του ζωδίου: η ανεπανάληπτη Μέρυλ Στρηπ, ο ηδονιστής συγραφέας Μαρσέλ Προυστ (φυσικά-τι άλλο θα ήταν;) η σκληρή υπερασπίστρια της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ, ο γλυκός και γοητευτικός Τομ Χανκς, ο αυστριακός ζωγράφος Γκούσταβ Κλίμτ που μας χάρισε ένα από τα πιο όμορφα έργα που συμβολίζουν την ιδανική ένωση και τον έρωτα δυο ανθρώπων.

κλιμτ

Το Φιλί του  Gustav Klimt

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο αξέχαστος στρατηλάτης και κατακτητής της Ιστορίας, είναι άλλωστε γεννημένος στο ζώδιο του Καρκίνου, όπως και ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας- η πιο σημαντική προσωπικότητα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ο Ιούλιος, άλλωστε, ο μήνας του Καρκίνου, πήρε το όνομά του από εκείνον.

 

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s