Δημοσιεύθηκε στην Food

Μαγειρεύοντας με τη Wise Greece

Εξαιρετικά Ελληνικά προϊόντα που πωλούνται για καλό σκοπό; Ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδος τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό ενώ παράλληλα επιτελείται σημαντικό κοινωνικό έργο, βοηθώντας μέσα από υπάρχουσες κοινωνικές δομές τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη; Αυτή είναι η Wise Greece και μαζί θα δημιουργήσουμε συνταγές, με τα προϊόντα της.

Logo+Slogan-350x1202

Ξεκινάμε με το πατέ μπουγιουρντί και μια πικάντικη τάρτα με λουκάνικο και φέτα, ό,τι πρέπει για μια καλοκαιρινή βραδιά στο μπαλκόνι με δροσερή μπύρα!

Το καυτερό πατέ που ονομάζεται “μπουγιουρντί”, περιέχει κόκκινες πιπεριές, τομάτα, φέτα και chili.

pate-piperia-400x400

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

CAM00476

Φτιάχνουμε μια εύκολη και πικάντικη τάρτα  που τρώγεται όλες τις ώρες.

Συνοδέψτε την μια δροσερή, πράσινη σαλάτα και γίνεται κύριο φαγητό.

Υλικά για τη ζύμη, για μια ταρτιέρα 24 εκ.

3οογρ. Αλεύρι για όλες τις χρησεις

170 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 αυγό

50 ml νερό κρύο

1 κουταλάκι αλάτι

Μια πρέζα ζαχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, δημιουργώντας  μια λακουβίτσα στη μέση. Προσθέτουμε το αυγό κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε το αλέυρι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το κρύο νερό.  Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη που θα γίνει μια μπάλα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και σχηματίζουμε ένα στρογγυλό, ομοιόμορφο φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού, λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα. Βάζουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματά της. Την τρυπάμε παντού με ένα πηρούνι και σκεπάζουμε την επιφάνεια της με χαρτί ψησίματος και βάζουμε απόπάνω φασόλια ή όποιο άλλο όσπριο θελουμε.  Την ψήνουμε στους 170° C για 15 λεπτά, στον αέρα.  Τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε τα όσπρια.

CAM00465ε CAM00466s

Υλικά για τη γέμιση:

200 γρ. πικάντικο λουκάνικο (εμείς βάλαμε κοζάκικο λουκάνικο με πάπρικα)

250 γρ. φέτα

2 αυγά

150ml κρέμα γάλακτος

Πατέ μπουγιουρντί της Wise Greece (4 γεμάτες κουταλιές της σούπας)

Φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

Kόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα σωτάρουμε για 5-6 λεπτά σ’ένα τεφάλ. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε το εσωτερικό της προψημένης τάρτας με το πατέ μπουγιουρντί.

Στρώνουμε τις ροδέλες του λουκάνικου από πάνω, κρατώντας μερικές στην άκρη. Θρυμματίζουμε τη φέτα,χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα 2 αυγά και βάζουμε μέσα στο μείγμα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πατέ με γεύση μπουγιουρντί μαζί με το μυρωδικό της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε τη φέτα κι ανακατεύουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα και βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες ροδέλες του λουκάνικου. Την  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να δέσει η γέμιση.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει, την κόβουμε και τη σερβίρουμε

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s