Δημοσιεύθηκε στην Food

Η Άνοιξη στο πιάτο: Κοτόπουλο με φράουλες, balsamico και βασιλικό!

Η Άνοιξη στο πιάτο, (part 1)

Εύκολο, ελαφρύ, αρωματικό κοτόπουλο με φράουλες,  βασιλικό και ξύδι balsamico!

strawberry salad 2

Photo: Brooke McLay-Blog: Cheeky Kitchen

Πέρυσι το καλοκαίρι, σε μια από τις πολλές αναζητήσεις μου στη διεθνή blogοσφαιρα, βρήκα αυτό σ’ ένα αγαπημένο Αμερικάνικο blog.

Κοτόπουλο με φράουλες και balsamico; Κι όμως! Είναι ένα πολύ εύκολο, υγιεινό και αρωματικό πιάτο, που συνοδεύεται από ένα απλό ρύζι basmati, ή τρώγεται και μόνο του, σαν ελαφρύ βραδινό ή μεσημεριανό. Τις φράουλες τι έχουμε συνδυάσει ξανά με το  balsamico, αλλά στο συγκεκριμένο πιάτο, ο βασιλικός είναι που δίνει το ξεχωριστό του άρωμα, και μυρίζει υπέροχα! Με υλικά που έχετε πάντοτε στο σπίτι και λίγο πλατύφυλλο βασιλικό από τη γλάστρα σας, θα φτιάξετε ένα πολύ πρωτότυπο και αρωματικό πιάτο.  Οι φράουλες είναι παντού, λόγω εποχής, οπότε…δοκιμάστέ το.

Κοτόπουλο με φραόυλες, balsamicο και βασιλικό

(Μερίδες: 2) Υλικά

  • 2 μέτρια στήθη κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
  • 1  κούπα φράουλες, πλυμένες και κομμένες στη μέση
  • Βασιλικός πλατύφυλλος- μια χούφτα φύλλα

Υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι:

  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κούπα απλό ξύδι Balsamicο

Εκτέλεση Πλύνετε και σκουπίστε προσεκτικά με χαρτί κουζίνας τα στήθη του κοτόπουλου. Αλείψτε τα με το λάδι, τρίψτε  το πιπέρι,  προσθέστε το αλάτι και το λιωμένο σκόρδο.Αφήστε τα να μαριναριστούν για 20 λεπτά στο ψυγείο. Ψήστε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, ή στο γκριλ του φούρνου,με προσοχή να μην σας στεγνώσουν. Στο μεταξύ, έχετε βάλει να βράσει το ξύδι Balsamicο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα, γύρω στα 12-15 λεπτά. Ρίξτε τις φράουλες στη σάλτσα του Balsamicο και κατεβάστε την αμέσως από την εστία. Περιχύσετε με αυτήν το κοτόπουλο και ρίξτε από πάνω φρέσκο, ψιλοκομμένο, πλατύφυλλο βασιλικό. Σερβίρετε όπως είναι ζεστό.

Tip #1 Tου πάει  το ροζ πιπέρι σε κόκκους, το οποίο μπορείτε να βάλετε στη σάλτσα του Balsamicο ή στη μαρινάδα του κοτόπουλου.
Tip #2 Αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να βράσετε το ξύδι Balsamicο, μπορείτε να επιλέξτε 1/4 της κούπας από το Balsamic cream strawberry Kalamata Papadimitriou, με εκπληκτικό άρωμα φράουλας!kalamata-balsamic-cream-strawberry-popup
Tip #3 Σερβίρετέ το με ένα απλό ρύζι basmati on the side.
Tip #4 Το μόνο άλλο υλικό που του πάει πολύ ως συνοδευτικό και σπάει την πυκνή, γλυκόξινη αρωματική σάλτσα, είναι το στραγγιστό γιαούρτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα του Balsamicο. Βάλτε μια γεμάτη κουταλιά, δίπλα στο κοτόπουλο, θα το αναβαθμίσει γευστικά ακόμη περισσότερο.
Enjoy!
Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s