Δημοσιεύθηκε στην General,Stars

Αιγόκερως: η ήρεμη δύναμη

Ο ρεαλιστής και φιλόδοξος Αιγόκερως

ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7cf83-cf89cebdceb1cf83ceb7cf83

«Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης».

Αριστοτέλης Ωνάσης 15/1/1906

 

Είμαστε στο τέλος της χρονιάς και το 10ο ζώδιο του ζωδιακού ανέτειλε στον ορίζοντα εδώ και μερικές μέρες. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα. Ζώδιο Θηλυκό -άλλωστε είναι η κατσίκα του ζωδιακού κύκλου- και με ποιότητά Παρορμητική,  ο Αιγόκερως πατάει σταθερά τα πόδια του στη μητέρα Γη. Με κυβερνήτη τον σοβαρό, αυστηρό πατέρα Κρόνο, είναι το πιο κατάλληλο ζώδιο στη διαχείριση του χρόνου.  Οι Αιγόκεροι ξέρουν τι μπορεί και τι όχι να γίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

images

Σιχαίνεται άλλωστε, οτιδήποτε και οποιονδήποτε του σπαταλά το χρόνο.

Η γήινη σοφία του βοηθάει στο να «γειώνει»οποιαδήποτε σκέψη για να δει αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ρεαλιστής και ενίοτε σκληρός πραγματιστής ο Αιγόκερως είναι προσγειωμένος σε ένα πιο ευρύ, κοσμικό επίπεδο. Είναι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο και εντοπίζει αμέσως ελαττώματα σε ανθρώπους και καταστάσεις. Ακόμη και νομίζει πως κάτι είναι ανέφικτο έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το υλοποιήσει. Ο Αιγόκερως ανησυχεί πολύ και έντονα για τα πρακτικά θέματα της ζωής: η καριέρα, τα χρήματα, η καθημερινότητα, η ασφάλεια καθε είδους-εότε υλική είτε συναισθηματική. Πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να  δουλεύει σκληρά και πως πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένος για κάθε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο του.

Αν κάτι είναι να πάει στραβά, για τον Αιγόκερω, θα πάει!

images

Μερικές φορές η ειλικρίνειά του είναι κτηνωδώς σκληρή καθώς «σκοτώνει» τον όποιο αρχικό ενθουσιασμό με τη γήινη προσέγγισή του. Ο Αιγόκερως είναι ρεαλιστής και βλέπει τα πράγματα όπως είναι. Ιδιαίτερα υπερήφανος, φοβάται την αποτυχία όσο τίποτε άλλο Αν ψάχνετε σοβαρότητα, σταθερότητα, υπευθυνότητα, φιλοδοξία και αυστηρότητα σ’ ένα σύντροφο,  τότε ο Αιγόκερως είναι ο πιο κατάλληλος.
Πρακτικός, φιλόδοξος, υπομονετικός και υπερήφανος, μπορεί να γίνει και τσιγκούνης,  πολύ συντηρητικός, επιφυλακτικός και απόλυτος, αλλά παράλληλα να γίνει πολύ γοητευτικός,ειδικά όταν τα βασικά του όπλα είναι το χρήμα και η εξουσία.
Υπάρχει, άλλωστε καλύτερος εκπρόσωπος του ζωδίου αυτού, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον δυναμικό εφοπλιστή διεθνούς κύρους, τον ανεπανάληπτο bon-viveur, τον άντρα που αγάπησαν οι πιο διάσημες γυναίκες της εποχής του; Στο κύρος και στην εξουσία του, υποκλίνονταν όλοι.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ παλαιωμένο κρασί; Η καλύτερη γεύση είναι όταν είναι ώριμο και έντονο- έτσι δεν είναι; Το ίδιο ισχύει για ένα άνδρα Αιγόκερω που  είναι πραγματικά  ρομαντικός με όλη του την καρδιά, αλλά χωρίς πολλά λόγια.  Τα συναισθήματά του είναι βαθιά και διαρκούν, όμως θα δυκολευτεί να τα δείξει. Αν και οι Αιγόκεροι άνδρες είναι από τη φύση τους μελαγχολικοί, όταν τους γνωρίσετε καλύτερα, θα σας αποκαλύψουν τα βαθύτερα μυστικά τους και τα πιο σοβαρά τους συναισθήματα. Ο Αιγόκερως δεν μπαίνει σε μια σχέση πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά όταν το κάνει, το κάνει με πλήρη συναίσθηση και πίστη. Μπορεί να μην λένε ανοιχτά τι νιώθουν οι Αιγόκεροι, αλλά  στη σχέση θα προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στις πιο δύσκολες στιγμές. Καθώς μεγαλώνει, η αγάπη του θα γίνει σαν ένα παλιό κρασί, πλουσιότερη,ωριμότερη, εντονότερη από πριν. Έτσι, όταν οι άλλοι θα έχουν κουραστεί ή θα έχουν φύγει, ο Αιγόκερως θα σας πάρει να πάτε για ένα ρομαντικό δείπνο  στο φως των κεριών.

H δυναμική πρώτη κυρία της Αμερικής Μισέλ Ομπάμα, ο ιδεαλιστής Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο ανεπανάληπτος οδηγός της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σούμαχερ, ο υπέροχος σερ Aντονι Χόπκινς και ο πολύ γοητευτικός Ντένζελ Ουάσιγκτον ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για τους Αιγόκερους, ειδικά για εκείνους του δεύτερου δεκαημέρου, μια και το τεράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα προκάλεσε μεγάλες αλλαγές, ανταράξεις και απώλειες που χωρίς την υπομονή τους δεν θα μπορούσαν να τις αντέξουν. Ο Πλούτωνας στο ζώδιο τους, εξακολουθεί να τους δυσκολεύει και να προκαλεί βαθιές, ριζικές εσωτερικές αλλαγές, αλλά το 2015, από τον Μάρτιο και μετά όλα θα είναι καλύτερα.

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s