Δημοσιεύθηκε στην Food

Christmas is coming to town! Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτικά μπισκότα της Έφης

Δεν υπάρχει ωραιότερη μυρωδιά από αυτή των σπιτικών μπισκότων που ψήνονται στο φούρνο και μοσχοβολάει το σπίτι. Τώρα τις γιορτές, είναι ευκαιρία να φτιάξετε -αν έχετε χρόνο και μεράκι- αυτά τα μπισκότα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους και θα εμπνεύσουν σίγουρα τα παιδιά σας να βάλουν ένα χεράκι!

Seasonal Cook- 7 Xmas Cookies

Η συνταγή είναι από την χρυσοχέρα Έφη Βικελίδου, η οποία με πολύ μεράκι και αφοσίωση μεγαλώνει δυο υπέροχα αγόρια, το Βαγγέλη και το Δημήτρη κι επιμελείται το φαγητό τους καθημερινά, με περισσή στοργή και φροντίδα. Τα Χριστούγεννα, είναι ευκαιρία για πολλά μαγειρέματα στο σπίτι της Έφης και του Μανώλη που αγαπούν την οικογένειά τους αλλά περισσότερο απ’όλα, χαίρονται να προσφέρουν στους συγγενείς και τους φίλους τους υπέροχες στιγμές φιλοξενίας. Από τα χέρια της Έφης βγαίνουν αριστουργήματα, όχι μόνο γιατί λατρεύει αυτό που κάνει, αλλά γιατί τα δώρα από την κουζίνα της, έχουν ένα, μοναδικό συστατικό που τα κάνει ακαταμάχητα: αυτό της αγάπης και της προσφοράς.

Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν, μαγειρέψτε με χαμόγελο για τους δικούς σας, προσφέρετε απλόχερα και με χαρά ό,τι υπάρχει στην κουζίνα σας και στην καρδιά σας κι ανοίξτε το σπίτι για να υποδεχθείτε αγαπημένα πρόσωπα. Το φαγητό είναι αγάπη!

 

ΕΥΚΟΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

unnamed (1)

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 κούπας ζάχαρη άχνη

1/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές σούπας γάλα

1 βανίλια

½ κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ

¼   κουταλάκι γλυκού αλάτι

Για το Γλάσο:

100 γρ. άχνη

Νερό χλιαρό (όσο χρειαστεί)

2 κουτ.γλυκού κόρν φλάουρ

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας ελαφρά μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε μέτριο πάχος και βγάζουμε μπισκότα με κούπ πάτ, σε ό,τι σχήμα θέλουμε.Ψήνουμε για 15-20΄μέχρι να ροδίσουν μόνο οι άκρες.Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα στερεά υλικά με τόσο νερό όσο να αποκτήσει το γλάσο την ρευστότητα του μελιού.Αν θέλουμε, χρωματίζουμε ένα μέρος με χρώμα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα μπισκότα προσθέτοντας χρωματιστές τρούφες και smarties,για περισσότερο χρώμα.

unnamed

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαμόγελο! 

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s