Δημοσιεύθηκε στην The witch's cauldron

Πανσέληνος του Νοεμβρίου στον Άξονα Ταύρου-Σκορπιού: Sensuality Rules!

1858222251fc98a5300e7736a117c918

“We are all like the bright moon, we still have our darker side.” 
Khalil Gibran

Το 2014 κλείνει σιγά σιγά. Μια μια περίοδος που σηματοδότησε τη λήξη πολλών έντονων καταστάσεων και παράλληλα την ενεργοποίηση ενός τεράστιου κύματος ενέργειας που μας οδηγεί στην αναγέννηση, φτάνει στο τέλος της.

Είμαστε, άλλωστε, στο ζώδιο του Σκορπιού που αναγεννάται από τις στάχτες του.  Στο Δυτικό κόσμο, ο Νοέμβρης είναι μήνα κατάβασης σε μια άλλη διάσταση, εκεί όπου το πέπλο μεταξύ των κόσμων γίνεται  αόρατο – η συνειδητή και η ασυνείδητη πραγματικότητα ενώνονται, εκεί όπου το όριο είναι πάρα πολύ λεπτό.  Φέτος εκτιμήσαμε όλα όλα όσα πεθαίνουν – κι όλα όσα περιμένουμε να γεννηθούν. Ξεπεράσαμε όρια, βρήκαμε κουράγια, ζητήσαμε βοήθεια, αλλάξαμε δέρμα, επιστρέψαμε στην εμβρυακή στάση αρχικά, για να ανοίξουμε διάπλατα τα χέρια στο άγνωστο λίγο μετά.

Η αντίθεση μεταξύ του γήινου, πρακτικού, φιλειρηνικού Ταύρου και του βαθιά συναισθηματικού, εσωστρεφή, και παθιασμένου Σκορπιού είναι σε πλήρη άνθιση στην Πανσέληνο που θα λάμψει στις 7 Νοεμβρίου. Η Σελήνη στον Ταύρο αποζητά συναισθηματική πληρότητα μέσα από τα απλά, απτά πράγματα στη ζωή, ενώ ο Σκορπιός εφιστά την προσοχή μας στην πολυπλοκότητα, στον άυλο κόσμο, στα μυστήρια του σύμπαντος και του συναισθήματος. Η Πανσέληνος φωτίζει αυτή τη σύγκρουση ανάμεσα στη μορφή (Ταύρος) και στη μεταμόρφωση (Σκορπιός).

Δυο από το πιο δυνατά ζώδια του σταθερού άξονα συναντιούνται σε μια κορύφωση που κλείνει την περίοδο του Κρόνου στον Σκορπιό, ο οποίος μας έφερε μεγάλες απώλες στο υλικό και συναισθηματικό επίπεδο από το 2012 και μετά.  Ο Σκορπιός κυριαρχεί στο σκοτάδι που όλοι έχουμε μέσα μας: στις αρνητικές σκέψεις και στα αισθήματα εκείνα που στο γήινο έρωτα πρωτοστατούν- θυμός, ζήλια, απόρριψη, ανασφάλεια, υπερβολή, κτητικότητα, εξαπάτηση. Το κλίμα είναι, ομολογουμένως βαρύ, λόγω της περιόδου των εκλείψεων που προηγήθηκαν, αλλά ήρθε η ώρα για έναν πολύτιμο απολογισμό. Σχέσεις, συνεργασίες, οικογενειακά και οικονομικά θέματα στο στόχαστρο.

Κάθε αποτίμηση της κατάστασης, βοηθάει στην επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, οδηγώντας στο κλείσιμο όλων των υποθέσεων και των εκκρεμοτήτων που μας βασανίζουν εδώ και μήνες.

Από την άλλη δε μεριά, η λογική, το ένστικο της αυτοσυντήρησης και η διατήρησης της τάξης που χαρακτηρίζει τον Ταύρο μας δίνει τα όπλα για να αντιμετωπισουμε το βαρύ φορτίο αυτής της γεμάτης υπερβολές περιόδου.

Βιώνουμε μια παθιασμένη, δημιουργική, εκρηκτική Πανσέληνο, γεμάτη δυνατότητες για ανάπτυξη, ταξίδια του νου, της καρδιάς και του σώματος και έντονες ερωτικές εμπειρίες. Ο αισθησιασμός κυριαρχεί!

Αν νιώθετε ότι για κάποιες νέες σχέσεις είναι μια στιγμή κορύφωσης, ισχύει. Είναι σαν η υπόσχεση  αυτού που ξεκίνησε στη Νέα Σελήνη και στην Έκλειψη στις 24 Οκτωβρίου να παίρνει σχήμα και μορφή τώρα, σε μια στιγμή γεμάτη συναίσθημα, ρομαντισμό, γονιμότητα, νέες σχέσεις και γενικά νέα ξεκινήματα.

Η ενέργεια αυτού του Φεγγαριού μας θυμίζει πόσο πολύ ευάλωτους/ες μας κάνουν οι φόβοι μας. Φοβόμαστε να εγκαταλείψουμε τη δική μας δύναμη, να την παραχωρήσουμε στους άλλους/ες, να εκτεθούμε κι αυτός ο φόβος είναι τόσο ισχυρός που μας παραλύει. Ο Σκορπιός, άλλωστε είναι το ζώδιο του «όλα ή τίποτα» και  δεν του είναι εύκολο να δώσει, αν δεν περάσει στην αντιπέρα όχθη του Φόβου, που είναι η Αγάπη, ενώ ο Ταύρος αποζητά την ασφάλεια που δεν υφίσταται όταν ρισκάρουμε, ειδικά στον έρωτα.

Το μάθημα υπάρχει, για όσους θέλουν να το πάρουν. Μην ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, αν δεν  έχετε τελειώσει με τα παλιά.

Η καρδιά σας είναι η καλύτερη πυξίδα που έχετε και πάντα ξέρει βαθιά μέσα σας, αυτό που πραγματικά θέλετε, αυτό που πραγματικά είστε και τι σας κάνει ευτυχισμένο/η. Εμπιστευθείτε λοιπόν την καρδιά σας και όχι το μυαλό σας αυτό το μήνα.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, βγάζει τα μεγάλα πάθη στην επιφάνεια και κάπως απαλύνεο το Ταυ- Τετράγωνο ανάμεσα σε Άρη- Ουρανό και Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 10 Νοεμβρίου και σας δίνει τη δύναμη που χρειάζεστε για να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας. Το μήνυμα; Ανακαλύψτε τη κρυμμένη σας δύναμη.

Πώς επηρεάζει η Πανσέληνος τα ζώδια (διαβάστε και τον ωροσκόπο σας)

Κριός 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 2ου/8ου οίκου του ωροσκοπίου σας, σχετίζεται με οικονομικά ζητήματα και σχέσεις με τρίτους. Καθώς βάλλεται περισσότερο το δικό σας πορτοφόλι με απρόβλεπτα έξοδα η ζημιές, καλό θα ήταν να προσέξετε αυτή την περιοδο την διαχείριση των οικονομικών σας για να μη χρειαστεί σύντομα να μείνετε άφραγκοι!  Τα ερωτικά σας παίρνουν τα πάνω τους με την Αφροδίτη στον Σκορπιό και σας δημιουργούν ανεκπλήρωτους πόθους και έντονα πάθη. Ο Κρόνος μπορεί να περιορίζει κάπως την ερωτική σας ορμή αλλά όπως και να’χει απολαύυστε τον έρωτα και το πάθος.

 

Ταύρος 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 1ου/7ου οίκου του ωροσκοπίου σας, που αφορά σχέσεις και συνεργασίες, κι εκεί είναι που αναλαμβάνετε δράση και σπρώχνετε εσείς οι ίδιοι τα πράγματα. Ίσως ο τροπος που θα κινηθείτε μέσα στην σχέση σας ή στην εργασία σας με τους συναδέλφους σας να είναι έντονος αλλά και αρκετά απόλυτος. Θα γίνετε απαιτητική/ος με τον/την σύντροφό σας. Μπορεί να μην σας δώσει αυτό που θέλετε, αλλά θα σας προσέξει. Η ερωτική σας επιθυμία είναι έντονη ενώ στα οικονομικά σας θέματα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σας που θα σας βοηθήσει να καταστρώσετε καινούργια σχέδια. Η σύνοδος του Άρη-Πλούτωνα θα σας ανοίξει τα μάτια, την ψυχή και και το μυαλό!

 

Δίδυμος 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 6ου/12ου οίκου του ωροσκοπίου σας  που σχετίζεται με θέματα που αφορούν καθημερινότητά σας, την υγεία σας αλλά και το παρασκήνιο. Εστιάστε περισσότερο στα μυστικά που προκειται ν’ αποκαλυφθούν αλλά και στις φιλίες που πρόκειται να αναταραχθούν και να ανατραπούν, φέρνοντας αρκετά μεγάλη αναστάτωση στη ζωή σας, με αποκαλύψεις και ξαφνικές συνειδητοποιήσεις. Στα ερωτικά σας η περίοδος είναι έντονη, με αυξημένες τις δικές σας ανάγκες, αλλά και την ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία με τον/την σύντροφό σας.

 

Καρκίνος 

Η Πανσέληνος σας ενεργοποιεί τον άξονα του 5ου/11ου οίκου του ωροσκοπίου σας, σχετίζεται με τα ερωτικά σας, τις φιλίες σας, τα παιδιά  και την δημιουργικότητά σας. εστιάζοντας την ενέργεια περισσότερο στον τομέα των φίλων και των μακροπρόθεσμων στόχων που μπορεί να έχετε. Είναι καλή περίοδος να περάσετε στην υλοποίηση των στόχων σας και να δώσετε σάρκα και οστά στα πλάνα σας. Οι ερωτικές σας περιπέτειες ανάβουν φωτιές σε πολλούς/ες, και η περίοδος είναι ιδανική τόσο για ερωτικά πάθη όσο και για τεκνοποίηση. Καλή η περίοδος και για τα οικονομικά σας, αλλά θα χρειαστεί να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας, περιορίζοντας έξοδα και σπατάλες.

 

Λέων 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 4ου/10ου οίκου του ωροσκοπίου σας που συνδέεται με θέματα σπιτιού, οικογένειας, παρελθόντος και καριέρας. Είναι επίσης άξονας των γονιών και μπορεί να σας απασχολήσει ένα πρόβλημα με κάποιον από τους δυο γονείς σας. Εστιάστε στο πεδίο της καριέρας και της δημοτικότητάς σας και όχι τόσο στην οικογένεια-αν και τα θέματα του σπιτιού και τα περιουσιακά θα σας απασχολήσουν αρκετά.  Έντονες και ραγδαίες εξελίξεις θα υπάρξουν λόγω της συνόδου Αρη-Πλούτωνα στην καθημερινότητα σας. Δώστε προσοχή στην υγεία σας.

 

Παρθένος 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 3ου/9ου οίκου του ωροσκοπίου σας που αφορά τις επικοινωνίες, τα ταξίδια σας, τις σπουδές σας και νομικά ζητήματα. Επίσης, για εσάς είναι καλύτερο να εστιάσετε στην αντίληψη των καταστάσεων γύρω σας, που θα γίνει σφαιρικότερη… Ανακινούνται θέματα νομικά ή πρακτικά σε σχέση με γείτονες ή συγγενείς, ενώ τα ερωτικά σας παίρνουν φωτιά με την σύνοδο Αρη-Πλούτωνα που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.  Ο Κρόνος πάλι σας ζητά να γίνετε ξεκάθαροι με τον/την σύντροφό σας. Βρίσκεστε γενικότερα σε μια θετική και γεμάτη ενδυνάμωση φάση, αλλά προσοχή- όσοι είστε σε  σχέση με ουσιαστικά προβλήματα επικοινωνίας ίσως και να είναι η αρχή του τέλους της.

 

Ζυγός 

Η Πανσέληνος του μήνα ενεργοποιεί τον άξονα του 2ου/8ου οίκου του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με οικονομικά θέματα και με δοσοληψίες/συναλλαγές με τρίτους. Το κομβικό σημείο της Πανσελήνου δίνει έμφαση σε εξωγενείς επιρροές, οπότε προσοχή σε τράπεζες, εφορίες και δανεια αλλά και στα οικονομικά του/της συντρόφου σας. Η ερωτική σας ζωή θα είναι πιο έντονη. Όσοι/ες είστε αδέσμευτοι/ες ένας μεγαλύτερος/η  από εσά θα σας τραβήξει πολύ ένονα το ενδιαφέρον,παίζοντας το ρόλο του μέντορα, ενώ όσοι/ες έχετε σχέση θα βιώσετε έντονες καταστάσεις στα ερωτικά σας,αλλά και ανακατατάξεις.

Σκορπιός 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 1ου/7ου οίκου του ηλιακού σας ωροσκοπίου, που αφορά εσάς τόσο στις σχέσεις σας όσο και στους συνεργάτες σας. Στη δική σας περίπτωσή, όπως και με τους Ταύρους στους οποίους επίσης ενεργοποιείται ο ίδιος άξονας, η εστία της Σεληνιακής αυτής ενέργειας βρίσκεται στον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών όπου και θα έχετε σημαντικές εξελίξεις. Γενικώς καλείστε να διαχειριστείτε καινούργια δεδομένα στη σχέση ή τις συνεργασίες σας. Μολονότι η σύνοδος Άρη – Πλούτωνα μπορεί να σας κάνει να αντιδράσετε βίαια και απόλυτα τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις σας, καλό θα ήταν να το προσέξετε. Τα οικονομικά σας και η καριέρα σας μπορεί να έχουν δυσκολίες αλλά θα προκύψουν νέες, πολύ θετικές ευκαιρίες εκεί γύρω στις 20 του μήνα και κοντά στην Νέα Σελήνη, στα τέλη του μήνα. Μην απελπίζεστε και μάθετε να περιμένετε τα καλά που θα έρθουν!

 

Τοξότης 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 6ου/12ου οίκου του ωροσκοπίου σας. Ο άξονας αυτός σχετίζεται με θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, την υγεία σας και όσα μυστικά έχετε κρυμμένα ή σας αφορούν. Η εστίαση της Πανσελήνου αυτής αφορά περισσότερο την υγεία σας, την οποία καλό θα ήταν να προσέξετε λίγο περισσότερο αυτή την περίοδο όπως και τα θέματα της καθημερινότητάς σας, κάτι που μπορεί φυσικά έχει άμεση επίδραση στην υγεία και στις σωματικές σας άμυνες. Προσοχή σε ξαφνικούς τραυματισμούς ή ατυχήματα. Τα ερωτικά σας θα πάρουν φωτιά κι οι σχέσεις σας βάθος. Μια μοιραία έλξη είναι στο πρόγραμμα, απολαύστε με πάθος χωρίς πολλές προσδοκίες.

Αιγόκερως 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 5ου/11ου οίκου του ωροσκοπίου σας δίνοντας έμφαση στα ερωτικά σας, τις φιλίες σας, τα παιδιά, την τύχη και τη δημιουργικότητά. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος εστιαζει περισσότερο στον τομέα των αισθηματικών σας, του φλερτ και της προσωπικής σας διασκέδασης. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για να απολαύσετε την ζωή, κάθε μικρή πολυτέλεια και τον έρωτα. Αφήστε για λίγο τις έγνοιες και τις σκεψεις για την δουλειά, τις υποχρεώσεις και το χρήμα πίσως σας. Η σύνοδος Άρη-Πλούτωνα στο ζώδιό σας σας γεμίζει ενέργεια και ένταση και πρέπει να προσέξετε ποιοί είναι αυτοί/ες που μπαίνουν αυτή την περίοδο στο δικό σας προσωπικό πεδιο. Προσοχή σε κάθε είδους σπατάλες ή σε αμφίβολες επενδύσεις σε κάθε τομέα της ζωής σας.

 

Υδροχόος 

Η Πανσέληνος του μήνα ενεργοποιεί τον άξονα του 4ου/10ου οίκου του ωροσκοπίου σας και ο άξονας αυτός ασχολείται με θέματα σπιτιού, οικογένειας αλλά και καριέρας. Είναι επίσης πιθανό να σας απασχολήσει κάποιος/α από τους δυο γονείς σας. Με αυτή την Πανσέληνο δίνετα στον τομέα της οικογένειας, του σπιτιού και του παρελθόντος σας αφού τον τελευταίο καιρό είχατε δώσει πιο πολλή έμφαση στη δουλειά σας και στην κοινωνική σας ταυτότηα, αφήνοντας πίσω το σπίτι σας αλλά όσους αποτελούν τον οικογενειακό σας πυρήνα. Τα προβλήματα που ίσως δημιουργηθούν θα είναι η αφορμή ν’ αφιερώσετε χρόνο όχι μόνο στους δικούς σας αλλά και σας τους ίδιους. Υπάρχει ένα μικρό παιδί μέσα σας που δεν έχει ωριμάσει και έχει ανάγκη τον χρόνο, το συναίσθημα και την αγάπη σας.

 

Ιχθύες 

Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί τον άξονα του 3ου/9ου οίκου του ωροσκοπίου σας, που ασχολείται ι με τις επικοινωνίες, κάθε είδους ταξίδια και μετακινήσεις, τις σπουδές και τα νομικά ζητήματα, όπως και με το πώς αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις γύρω σας. Η έμφαση δίνεται σε κάποια μετακίνηση που θα είναι σημαντική και θα σας γεμίσει χαρά γιατί την αναμένατε εδώ και καιρό, ενώ θα αυξηθούν οι επαφές που θα έχετε με συγγενείς, αδέλφια,  ή με άτομα του στενού σας περιβάλλοντος. Στα ερωτικά σας θέματα είστε πιο τρυφεροί και πιο εκδηλωτικοί με τον/την σύντροφο και αυτό κάνει τη σχέση σας να βελτιώνεται. Όσο απασχολημενοι κι αν ήσασταν με την καθημερινότητά σας, τώρα επιτέλους θα ασχοληθείτε πολύ περισσότερο με το έτερον ήμισυ.

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

4 σκέψεις σχετικά με το “Πανσέληνος του Νοεμβρίου στον Άξονα Ταύρου-Σκορπιού: Sensuality Rules!

 1. Πόσο απολαμβάνω να διαβάζω τα άρθρα σου Χριστινάκι! Δε μου λες, για τη δική μου περίπτωση που έχω, εκτός από ζώδιο Σκορπιός και τη Σελήνη στον Ταύρο (σε ανάλογη πανσέληνο γεννήθηκα προφανώς), σημαίνει κάτι περισσότερο αυτή η πανσέληνος τώρα;

  Υ.Γ. Αγαπημένο κομμάτι αυτό από το Last Tango in Paris ❤

  1. Ναι,εσύ θα πάρεις αποφάσεις για σχέσεις και συνεργασίες…κάτι θα βγει στην επιφάνεια, θα δεις.
   Κι εμένα μου αρέσει, το λατρεύω! Πολύ αισθησιακό και το έχω συνδέσει με το Παρίσι..
   αχ,βαχ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s