Δημοσιεύθηκε στην Stars

Σκορπιός, ο αινιγματικός

Μετά την έντονη έκλειψη και Νέα Σελήνη στις 0-1 μοίρες του Σκορπιού στις 24/10, που έδειξε «τα δόντια» της με τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως τις πλημμύρες που βύθισαν ολόκληρες περιοχές στο νερό, το πιο μυστηριώδες, χαρισματικό αλλά και παρεξηγημένο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου ανέτειλε στον ορίζοντα.

images

Οι αστρολόγοι αναφέρονται στο Σκορπιό ως ένα «σταθερό, υδάτινο»  ζώδιο. Φανταστείτε τον σαν μια επιφάνεια από πάγο που λειτουργεί ως καθρέφτης για τους σκορπιούς που σέρνονται κατά μήκος του, αναζητώντας κρυφές γωνιές για να τρυπώσουν. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, όμως, η ευαισθησία του και η υπερηφάνεια του τον κάνουν ευάλωτο και τρωτό σε ένα πολύ εσωτερικό επίπεδο.

Όσο παραμένουν ένα μυστήριο για την ανθρωπότητα, ένα πέπλο φόβου τους περιβάλλει και η μυστικοπάθειά τους δημιουργεί παρεξηγήσεις. Ο Σκορπιός ξεχωρίζει για τα μάτια του, συνήθως μεγάλα, σκούρα, εκφραστικά, λυπημένα και ερωτικά. Αλλά και για τη ματιά του: διεισδυτική, βαθιά, σαν  ακτίνα λέιζερ: σε γδύνει και σε αφήνει εκτεθειμένο, νιώθεις πως σε κοιτάει και θέλει να σε ρουφήξει μέσα του, να σε πάρει μαζί του στην κάθοδο προς την Άβυσσο, πως δεν θέλει μόνο την καρδιά, το μυαλό και το κορμί σου αλλά αποζητά και την ψυχή σου.

Φωτιά και Πάγος

Η εσωτερική του πυξίδα για τους ανθρώπους είναι συνήθως αλάθητη. Όταν αποφασίσει να αγαπησει ένα Σκορπιός είναι συνήθως για πάντα, κι αυτό όχι μόνο δεν τους τρομάζει, αλλά μάλλον τους ανακουφίζει μια και το Συναίσθημα, ο ένας και βασικός άξονας της ζωής τους είναι εκείνο που τους θρέφει, από εκεί αντλούν τη δύναμη να καταδυθούν στα βάθη της ανθρώπινης φύσης και να βγουν νικητές. Πάθος,Καρμικές Σχέσεις, Ζήλια, Μίσος, η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, η σκοτεινή πλευρά του Εγώ-όλα εκείνα τα ποταπά συναισθήματα που ειδικά στον Έρωτα αναδύονται από τα βάθη της ανθρώπινης φύσης είναι δικά του, τα έχει κατακτήσει πλήρως. Μαζί του συντάσσονται συχνά όλα οι κρυφές, αθέατες συνάμεις του σύμπαντος. Ο Σκορπιός ξέρει ν’ αγαπάει αλλά και να μισεί με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος.  Ξέρει πως ειδικά ο Έρωτας πολλές φορές μας καθοδηγεί στο πιο δύσκολο μονοπάτι, της Θυσίας-ενώ η άλλη του όψη, παίρνει το δρόμο της Μοναξιάς, της Κατάθλιψης αλλά και της Αυτοκαταστροφής.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που οι Σκορπιοί διαχειρίζονται με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο είναι εκείνο της Μνήμης και του Χρόνου. Ο Σκορπιός, μαζί με τον Καρκίνο, δεν ξεχνά ποτέ. Είναι το  ζώδιο εκείνο που στον σκληρό του δίσκο αποθηκεύει περιστατικά, διαλόγους, βλέμματα, πικρές κουβέντες, άστοχες κινήσεις, ψεύτικα χαμόγελα, εξαπατήσεις και όταν έρθει η δική του ώρα, στο δικό του χρόνο- που δεν έχει καμμία σχέση με τον χρόνο των υπολοίπων- εκδικείται όποιον και ό,τι τον πλήγωσε. Θυμάστε το παλιό ρητό ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο; Σκορπιός το έγραψε-σίγουρα!

Αγάπη και Μίσος: οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ένας θυμωμένος Σκορπιός είναι ένα ηφαίστειο που βράζει αλλά θα επιτρέψει μόνο λίγες σταγόνες λάβας να φανούν στην επιφάνεια.  Όταν αρχίσει να κοχλάζει, δεν θα σταματήσει αν δεν σβήσει παντελώς η εσωτερική φωτιά που τον καθοδηγεί, εκτός κι αν την αφήσει να τον κατατρώει και καταστραφεί ο ίδιος από εκείνη. Η μυστικοπαθής φύση τους, τους καθιστά του καλύτερους ντετέκτιβ από όλα τα υπόλοιπα ζώδια. Αν θέλετε να ψάξετε για κρυμμένα υπονοούμενα, βαθιά νοήματα, ν’ ανακαλύψετε κίνητρα, προθέσεις και διαθέσεις, ακόμη και αν σας απατά ο καλό σας ή η καλή σας, αναθέστε την έρευνα σε έναν Σκορπιό-θα βρει σίγουρα την άκρη!

Ο άντρας Σκορπιός (και όσοι έχουν ωροσκόπο και σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες σ’αυτό το ζώδιο) είναι συνήθως ακαταμάχητος: ήρεμος, γλυκός, παθιασμένος εραστής, σαγηνευτικός, γεμάτος σεξαπήλ και μια ήρεμη, υπόγεια βαθιά γοητεία- ποια μπορεί να του αντισταθεί;  Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για όλους τους Σκορπιούς, κυριώς γιατί το βλέπουν ως μια μυστικιστική ένωση κορμιών και ψυχών, γιατί νιώθουν ότι μέσα από αυτό να επικοινωνήσουν ό,τι δεν λέγεται με τα λόγια. Η αρνητική πλευρά του διαθέτει χαρακτηριστικά που χρειάζονται γερό στομάχι για να τ’ αντέξεις: καχύποπτος, εκδικητικός, πεισματάρης, ανάλγητος, απόμακρος,εγωιστής μέχρι τελικής πτώσεως.

Η γυναίκα Σκορπιός μοιράζεται τη γοητεία και το σεξαπήλ, αλλά είναι πολύ πιο υπόγεια στον τρόπο που δρα και κατακτά το αντικείμενο του πόθου της: περιμένει, καραδοκεί, χαμογελά και ξέρει πως ερωτικά θα μείνει αξέχαστη. Μοιάζει με μια κατακόκκινη πιπεριά τσίλι: δύσκολο να της αντισταθείς, αλλά ακόμη πιο δύσκολο να αποφύγεις το κάψιμο!

716d3dd60acf8da962b7d572bfad1a0726be2fba

Οι δυο πιο ισχυροί πλανήτες του ζωδιακού είναι άλλωστε οι σύμμαχοί της : ο παλιός, παραδοσιακός κυβερνήτης ο Άρης, που δείχνει και το σθένος και το ταλέντο…στο κρεβάτι ενώ ο πιο σύγχρονος, ο Πλούτωνας, σας δίνει τη δυνατότητα να κυριαρχήσετε πάνω στα πιο σκοτεινά σας ένστικτα, αλλά και να χρησιμοποιήσετε κάθε μυστική σας πλευρά ή αρνητικό στοιχείο του εαυτού σας, για να κερδίσετε αυτό που επιθυμείτε βαθιά.

Οι Σκορπιοί είναι εξαιρετικοί στη διαχείριση χρημάτων, αλλά και πολύ καλοί γιατροί-χειρουργοί ως επί το πλείστον. Καλλιτεχνικοί από τη φύση τους, ξεχωρίζουν ως ηθοποιοί, συγγραφείς και σκηνοθέτες. Ως χρηματιστές και οικονομικοί σύμβούλοι θα διαπρέψουν, αλλά και σε  οποιοδήποτε επάγγελμα στο οποίο η ανάλυση, η έρευνα, ή η διεξοδική μελέτη των δεδομένων είναι απαραίτητα.

Οι δοκιμασίες σας τελειώνουν

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έχετε διανύσει  πολλά χιλιόμετρα ανηφόρας, σ’ ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις. Αντέχετε. Ακόμη όρθιοι. Ο Κρόνος διανύει τις τελευταίες βδομάδες στο ζώδιό σας και πιέζει μόνο εκείνους του τελευταίου δεκαημέρου. Μπορεί να κάνει τη ζωή σας να φαίνεται δύσκολη μερικές φορές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σας αποτρέψει από την αναζήτηση της ευτυχίας. Σας έφερε αλλαγές, χωρισμούς, πολύτιμα μαθήματα, δεσμεύσεις και προαγωγές.  Το 2015 θα είναι σαφώς πιο ανάλαφρο και πιο ξεκούραστο.

Από τους διάσημους ποιητές Ντύλαν Τομας και Έζρα Πάουντ, τους συγγραφείς Αλμπέρ Καμύ και Φέοντορ Ντοστογιέφσκι, τον μοναδικό και μεγαλοφυή καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσσο, την γοητευτική, γλυκιά Τζούλια Ρόμπερτς ή τη βαθιά, αντρική ματιά του Ρίτσαρντ Μπάρτον και το υπέροχο, γαλανό βλέμμα του γόη Αλαίν Ντελόν, μέχρι το ατσάλινο χαμόγελο της Χίλαρυ Κλίντον και την αφοσίωση της Μαρίας Κιουρί, ο Σκορπιός ξεχωρίζει και συγκινεί τα πλήθη!

Μην ξεχνάτε πως οι άνθρωπος που αναβιώσε το μύθο του Δράκουλα το 19ο αιώνα στο Δυτικό κόσμο είναι ο Μπραμ Στόουκερ, που είναι- φυσικά, τι άλλο; Σκορπιός!

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

4 σκέψεις σχετικά με το “Σκορπιός, ο αινιγματικός

  1. Τέλειο φιλενάδα! Πολύ σωστή! Στους διάσημους Σκορπιούς να προσθέσω τον γοητευτικότατο Αλέν Ντελόν και να σημειώσω την σύμπτωση (;) ότι και η Γουινόνα Ράϊντερ που πρωταγωνίστησε στον Δράκουλα είναι Σκορπιός…. 😉

  2. gerard butler αλλος ενας αυθεντικος σκορπιος που το δειχνει σε καθε ρολο του…βαθαινει το συναισθημα και ταυτοχρονα την ανδρεια…σκορπιος αετος…[γιατι μην ξενιομαστε…οι σκορπιοι -φιδια εκαναν ζημια στην ιστορια…και εν γενει στον συνανθρωπο…

    1. Πολύ σωστά το λες, Νατάσα. Αν θεωρήσουμε πως τα ζώδια είναι αρχέτυπα,ο Σκορπιός, με παραδοσιακό κυβερνήτη τον Άρη έχει αυτή τη διττή φύση!Και ο Gerald,είναι θεός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s