Δημοσιεύθηκε στην Stars

Είσαι το τέλος μου κι η αρχή: η τελευταία έκλειψη της Χρονιάς, στις 0-1 μοίρες του Σκορπιού

scorpiohours

Κάθε τέλος και μια αρχή: η μαγική έκλειψη στον Σκορπιό στις 24 Οκτωβρίου

Προχωράμε για την τελευταία έκλειψη του 2014, στον μυστηριακό, βαθύ, έντονο, ερωτικό, αυθεντικό, σκληρό και φειδωλό σε συναισθηματικά πυροτεχνήματα Σκορπιό στις 24/10. Αυτό το πλανητικό γεγονός, στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού μας δίνει την αίσθηση πως κάτι νέο αρχίζει, κάτι βαθιά μετασχηματιστικό. Ο Σκορπιός, άλλωστε, συμβολίζει το θάνατο, το τέλος του παλιού, το ταξίδι στην Άδη αλλά και την νέα αρχή.

Μια πολλή δύσκολη περίοδος φτανει στο τέλος της, επηρεάζοντας τα ζώδια του Σταθερού Άξονα των πρώτων ημερών, και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ωροσκόπου κλπ) στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού. Με τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τη Σελήνη να συναντιούνται στον παθιασμένο Σκορπιό,  το συναίσθημα αλλάζει, βαθαίνει, γίνεται πιο περίπλοκο. Οι ερωτικές σχέσεις ανατρέπονται, οι συμμαχίες και τα ζευγάρια αλλάζουν πορεία, ενώ το τρίγωνο με τον ρομαντικό Ποσειδώνα, εντείνει το στοιχείο της ονειροπόλησης και της επιθυμίας. Η συγκεκριμένη έκλειψη, είναι μαγική: η Νέα Σελήνη είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη, τον πλανήτη της Αγάπης. Τα πάθη αναταράζουν τα λιμνάζοντα νερά, μας κάνουν να σκεφτομαστε παλιές αγάπες,  δημιουργούν νέα δεδομένα στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις. Η συναισθηματική και ερωτική πίστη και η αφοσιώση δοκιμάζονται και οι ισορροπίες αλλάζουν. Μια και είμαστε ακόμη σε περίοδο Ανάδρομου Ερμή, μπορεί να εμφανίστηκαν ξαφνικά πρόσωπα από το πρόσφατο παρελθόν,  για να σας θυμήσουν κάτι που δεν ολοκληρώθηκε μεταξύ σας. Μήπως είναι καιρός να δείτε εκείνη την παλιά ιστορία με άλλα μάτια; Μήπως ο φίλος/φίλη θέλει κάτι παραπάνω από μια απλή φιλία;  Μήπως δίνετε σημασία, χρόνο, συναίσθημα στους λάθος ανθρώπους;

Μην φοβάστε την αλλαγή. Βήμα-βήμα προχωρήστε τα όνειρά σας- η φαντασία σας άλλωστε είναι εκείνη που θέτει τις βάσεις για ό, τι καινούριο έρχεται στη ζωή σας.

Αυτή η έκλειψη φέρνει μαζί της μια ευκαιρία: να διασχίσετε μια  «αόρατη» γέφυρα, να ξεχάσετε το παρελθόν που σας βαραίνει, να αναθεωρήσετε στόχους και σχέσεις και να προχωρήσετε σε μια νέα πορεία. Οι εκλείψεις, άλλωστε, είναι μια ενεργειακή πύλη που μας οδηγεί στην αυτογνωσία – η τωρινή μερική έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό, μας ζητάει να κοιτάξουμε προς τα μέσα και να εμάς: η πιο σημαντική μας σχέση, η πρωταρχική, η αφετηρία μας είναι εκείνη που έχουμε με τον εαυτό μας. Αυτό το βήμα πέρα από την άκρη του γκρεμού, αφορά  την εμπιστοσύνη – την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τη δουλειά που έχουμε κάνει για να καταλάβουμε ποιοι είμαστε, τις ανάγκες μας, τις αξίες μας, και ποιους θέλουμε στη ζωή μας; Ποια είναι τα είδη των σχέσεων που θέλουμε να χτίσουμε; Η έκλειψη, μας εξοικειώνει με τη φύση του Σκορπιού: ότι είναι 100% αυθεντικό, βαθύ, ατόφιο, σκληρό και επώδυνα ειλικρινές θα παραμείνει στη ζωή μας ,κι όσοι μοιράζονται αυτή την αυθεντικότητα μαζί μας, θα παραμείνουν κοντά μας. Στο τέλος αυτής της σειράς των εκλείψεων, οι συνεργάτες και οι σχέσεις σας αλλά και τα θεμέλια των σχέσεών σας μπορεί να φαίνονται αρκετά διαφορετικά απ’ότι το 2013.

(Διαβάζετε πάντα και τον ωροσκόπο σας)

Κριός

Κατά έναν περίεργο τρόπο, αυτά που λέτε  μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη επίπτωση όσο αυτά που δεν λέτε. Αν και η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό ταρακουνάει το 8ο σπίτι σας, των έντονων επιθυμιών, είναι δύσκολο να αποκτήσετε την επιθυμία της καρδιάς σας. Τα συναισθήματά σας μπορεί να μην είναι εμφανή στις συνομιλίες σας, αν δεν κάνετε συνειδητά την επιλογή να τα συμπεριλάβετε. Μην περιμένετε για μια καλύτερη στιγμή- αν ρισκάρετε και πείτε σ’ένα αγαπημένο πρόσωπο αυτό που θέλετε, μπορεί να πάρετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Ταύρος

Όταν κάνετε μια ευχή σε ένα πεφταστέρι, ίσως να ζητάτε να επιστρέψει η ζωή σας σε μια πιο απλή κατάσταση. Ωστόσο, η δυναμική της σχέσης μπορεί είναι λίγο έξω από τον έλεγχό σας. Οι επαφές  σας με τους άλλους περιέχουν κρυφά επίπεδα πολυπλοκότητας, καθώς η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό βρίσκεται στον 7ο οίκο ας, των σχέσεων. Ίσως να είναι καλύτερο να είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε με όσα προσωρινά τεχνικά προβλήματα προκυψουν, αν μπορείτε να δείτε το φως στο τούνελ.. Απλά συνεχίσει να κινείστε μπροστά, προς τον προορισμό σας, ανά πάσα στιγμή, χωρίς στάσεις ή αμφιβολίες.

Δίδυμοι

Δεν είναι πολύ αργά για να βελτιώσετε την καθημερινή ρουτίνα σας, ακόμα κι αν είναι μια αναβάθμιση που θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα. Η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό θέτει νέες βάσεις στο 6η σπίτι των συνηθειών σας, κι έτσι κάποιες λίγο απότομες αλλαγές που μπορεί να ξεκινήσουν μια σειρά από σημαντικές, μεταμορφωτικές εξελίξεις. Η δυνατότητα αυτή είναι μεγαλύτερη από ό, τι έχετε συνειδητοποιήσει, έτσι κάντε ό,τι μπορείτε, αποζητώντας τη δράση όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο έχετε την «μαγεία» των πλανητών στο πλευρό σας.

Καρκίνος

Είτε το έχετε συνειδητοποιήσει είτε όχι, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια δημιουργική επανάσταση. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε εσείς που θ’ αναλάβετε πρωτοβουλία, εσείς θα το προκαλέσετε. Αλλά μην επιτρέψετε στην απογοήτευση να σας καταβάλει, ακόμη και αν αισθάνεστε ότι όλα έχουν σταματήσει. Αυτή η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό ενεργοποιεί τον 5ο οίκο σας της Αγάπης και του Φλερτ, ανοίγοντας την πόρτα σε συναρπαστικές ευκαιρίες για ρομάντσο και ερωτικές περιπέτειες. Ακόμα κι αν έχετε κουραστεί από την αναμονή, να θυμάστε ότι όλα τα καλά πράγματα έρχονται σ’ αυτούς που περιμένουν. Λίγο ακόμη, κι όλα θα είναι ξεκάθαρα, κι εσείς θα έχετε κερδίσει το παιχνίδι.

Λέων

Τα συναισθήματά σας μπορεί να σας παίζουν ένα παιχνίδι ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος, αν λάβουμε υπόψη τις πράξεις σας.  Δεν ξέρετε ποιός θα βγει νικητής. Ωστόσο, η τάση σας είναι να μην αποκαλύψετε τα βαθιά συναισθήματά σας, ενώ χαμογελάτε και κάνετε ό, τι είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η γαλήνη. Αλλά η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό πέφτει στο 4ο σπίτι της ασφάλειάς και του παρελθόντος σας-περνάτε λοιπόν μια δύσκολη στιγμή, κυρίως αν δεν αναγνωρίσετε -επιτέλους- τις ασυγκράτητες επιθυμίες σας. Το να προστατεύσετε την καρδιά σας φαίνεται καλή ιδέα αρχικά, αλλά μπορεί να το μετανιώσετε αργότερα. Ακολουθήστε τη χαρά- είναι η ταχύτερη διαδρομή προς την ευτυχία.

Παρθένος

Μπορεί να φαίνεται ότι ήσυχα έχετε σχεδιάσει τα πάντα, αλλά ήρθε η ώρα να αρχίσετε να μοιράζονται τις ιδέες σας με άλλους.Η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στο 3ο σπίτι σας, της επικοινωνίας. Μην διστάσετε- μοιραστείτε τις καλύτερες ιδέες σας με τους άλλους δεδομένου ότι δεν είναι σωστό να τις αφήνετε να τρέχουν μέσα στο κεφάλι σας. Τώρα έχετε την καλύτερη ευκαιρία να ξεκινήσετε  συζητήσεις με  πάθος σχετικά με ό,τι θέλετε να συμβεί στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας, οπότε αδράξτε την ευκαιρία πριν σας προσπεράσει. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα από το ποιος/ποια θα υποστηρίξει τις επιλογές σας.

Ζυγός

Δεν μπορείτε να μοιραστείτε κάθε συναίσθημα που είναι σημαντικό για εσάς τώρα χωρίς να προκαλέσετε κραδασμούς στη σταθερότητα της ζωής σας.Η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό, ταρακουνά το 2ο οίκο σας της αυτοεκτίμησης, και, ενδεχομένως, προκαλεί ένα σύννεφο αμφιβολίας. Δυστυχώς, αν κρύψετε σημαντικές πληροφορίες αυτό θα έχει ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, που μπορεί γρήγορα να φουντώσει σε ένα τσουνάμι που θα σας οδηγήσει σ’ ένα ταξίδι  αυτο-ανακάλυψης. Μη βιαστείτε να μπείτε στη διαδικασία αυτή-μόλις κατανοήσετε καλύτερα τις δικές σας βασικέςαρχές θα ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να πείτε και να κάνετε για να δημιουργήσετε τη θετική αλλαγή που χρειάζεστε.

Σκορπιός

Απενεργοποιήστε την τακτική προγραμματισμένη σας καθημερινότητα  και μπείτε μέσα στο σουρεαλιστικό κόσμο που σας περιμένει. Η δυνατή Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό, στο ζώδιό σας, συμβολίζει την έναρξη της διαδικασίας που πρόκειται να ζήσετε. Με το νεφελώδη Ποσειδώνα από κοντά, πιθανόν να αισθάνεστε αισιόδοξοι/ες για τις ζωή σας και όλες τις δυνατότητες που ξεπροβάλλουν ακριβώς μπροστά σας. Αλλά μην αφήσετε τις σκιές σας για ένα καπρίτσιο.Αναλύστε αυτό που σας φοβίζει και γιατί αποφεύγετε ακόμα την όποια αλλαγή. Μόλις καταλάβετε την πηγή της αντίστασής σας, η μεταμόρφωση θα ακολουθήσει. Σύντομα.Και θα είναι πολύ δυνατή.

Τοξότης

Τα όρια σας δεν είναι τόσο ισχυρά αυτή την περίοδο, κι έτσι μπορείτε να απομακρυνθείτε από τη συναισθηματική εμπλοκή για να κρατήσετε την καρδιά σας ασφαλή. Μπορεί να νιώσετε ευάλωτοι/ες  και να έχετει την ανάγκη να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους άλλους. Προχωρήστε αλλά και υποχωρήστε και λίγο για να συμμετάσχετε στην βαθιά ενδοσκόπηση που θα φέρει η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό, που πέφτει στο 12ο σπίτι σας του Πνευματικού Μυστηρίου και της Μεταφυσικής. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με κάποιον άλλο/η μέχρι να είστε σίγουροι ότι το timing είναι σωστό.

Αιγόκερως  

Μπορεί να είστε προσηλωμένοι/ες σε ό, τι  κάνουν οι γύρω μας, λες και η τωρινή συμπεριφορά τους θα μπορούσε να αποκαλύψει κάτι ζωτικής σημασίας για τη ζωή σας. Ωστόσο, η συναισθηματικά φορτισμένη Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό,  που σας ωθεί στα άκρα, ταράζει 11ο σπίτι σας των μακροπρόθεσμων στόχων και ονείρων- σε αυτό τη φάσεη όμως είναι σχεδόν αδύνατο να ξέρετε τι μπορεί να θέλετε σε λίγες ημέρες-όχι στο απώτερο μέλλον. Σταματήστε να προσπαθείτε να ελέγχετε κάθε πτυχή σε κάθε κατάσταση, για να βγείτε από πάνω. Θυμηθείτε: Το να σκεφτειτε το μέλλον είναι πολύ θετικό, αρκεί να μην χάσετε την μαγεία της παρούσας στιγμής.

Υδροχόος

Η έμφυτη ικανότητά σας να «παγώνετε» τα συναισθήματά σας, συμβάλλει στην αύρα μυστηρίου που έχετε και αυξάνει τη μαγνητική γοητεία σας. Αλλά δεν έχετε πολλή υπομονή για να παίζετε παιχνίδια τώρα που θέλετε να ανεβείτε τη σκάλα της επιτυχίας. Η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό, πέφτει στο 10ο Σπίτι της καριέρας σας, δίνοντάς σας κίνητρο για να επικεντρωθεί στις (πολλές) επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Μιλήστε με ευθύτητα και από την καρδιά όταν μοιράζεστε τα σχέδιά σας με τους συναδέλφους σας και θα δείτε ότι θα κάνουν ουρά να είναι στην ομάδα σας-η γοητεία σας είναι στα ύψη τώρα!

Ιχθείς

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε με το δικό σας παράλογο, ονειροπόλο τρόπο και να σχεδιάσετε ένα χάρτη που να δείχνει τη διαδρομή προς τον προορισμό των ονείρων σας. Ναι, πιστεύετε ακόμα ότι μπορείτε να κάνετε τις φαντασιώσεις σας πραγματικότητα τώρα που η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό,  ενεργοποίεί το 9ο σπίτι σας των ταξιδιών και της περιπέτειας. Ξεκινήστε να οραματίζεστε ό, τι θέλετε να σας συμβεί τους επόμενους μήνες-τα όνειρά σας θα μπουν σε μια σειρά και θα υλοποιηθούν. Στη συνέχεια, σημειώστε τα ορόσημα εκείνα στα οποία θα «ξαποστάσετε» κατά τη διαρκεια της διαδρομης. Χρησιμοποιήστε αυτή την κατευθυντήρια γραμμή για να παραμείνετε σε «τροχιά» καθώς κινείστε προς την εκπλήρωση των πιο δημιουργικών οράματων σας.

 Μην ξεχνάτε: Το μόνο σίγουρο στη ζωή, είναι η αλλαγή

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s