Δημοσιεύθηκε στην Food

Το cheesecake της Δώρας

Η Κυριακή σας θα γίνει καλύτερη αν φτιάξετε το πεντανόστιμο cheesecake της foodie φίλης Δώρας, η οποία μαγειρεύει υπέροχα! Πολύ εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Φτιάξτε το σε ένα πυρέξ, για να μπορείτε να το κόβετε πιο εύκολα. Αν μάλιστα ακολουθήσετε τη συμβουλή της Δώρας και δεν βάλετε πάνω σ’ όλη την κρέμα τη μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού, αλλά το σερβίρετε την ώρα που το κόβετε σε μερίδες,θα διατηρηθεί (αν περισσέψει!) για 2-3 μέρες φρέσκο στο ψυγείο σας.

unnamed2

Ιδέα: Κάντε ένα cheese cake party, όπου οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να επιλέξουν πολλές διαφορετικές γεύσεις από μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, για να βάλουν πάνω από κομμάτι τους!

Υλικά:
1 πακετο μπισκότα  petit-beurre παπαδοπουλου ή ενα πακετο digestive
1 συσκευασια βιταμ ή flora
2 κανονικες συσκευασιες τυρι philadelphia
100 γρ. ζαχαρη λευκη κρυσταλλική
1 φακελακι Γιώτης Garni
150 ml γάλα για το Garni
λιγες σταγόνες λεμόνι
1 κουταλακι του γλυκ. κανελλα
1 βαζακι μαρμελαδα ή γλυκο κουταλιου βυσσινο (ή ο,τι αλλο φρουτο σας αρεσει)

Εκτέλεση:
1.Τοποθετείτε το βιταμ σ’ ενα πυρεξ κ το αφήνετε στο φουρνο  στους 150 βαθμους στον αερα μεχρι να λιωσει αλλα οχι να καεί.(για περίπου 7-10 λεπτα)
2.Θρυμματίζετε αρκετα τα μπισκοτα στο multi και βάζετε (προαιρετικά) λίγη κανελλα.
3.Στη συνεχεια βγάζετε το πυρεξ απ το φουρνο κ ρίχνετε μεσα τα μπισκότα, ανακατεύετε, τα στρωνετε μ’ ενα κουταλι στο πυρέξ μεχρι να γινει μια λεια επιφανεια. Το αφήνετε λιγη ωρα μεχρι να κρυωσει, για να στρωσετε την κρεμα πιο ευκολα.
4.Σε μια μικρη λεκανη χτυπάτε για 5 λεπτα με μιξερ χειρος το τυρι φιλαδέλφεια μαζι με τη ζαχαρη μεχρι να ομογενοποιηθουν.και στο τελος ρίχνετε 3-4 σταγόνες λεμονι .
4.Σε μια αλλη λεκανη ετοιμάζετε το μείγμα Garni( στη σκόνη προσθέτε και γαλα) συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασίας.
5.Μετά, αναμειγνύετε στη λεκανη το μειγμα του φιλαδελφεια με τη σαντιγυ και ανακατεύετε απαλα με μια σπάτουλα για να ενσωματωθουν τα 2 μειγματα. Έπειτα στρώνετε όλο το μειγμα απαλά με την σπατουλα πανω απ τη βαση του μπισκοτου.
6.Τυλίγετε το πυρεξ με διαφανη μεμβρανη και το βαζετε στο ψυγειο για 6-7 ωρες για να κρυωσει.
7. Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή όποιο άλλο γλυκό /μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

unnamed1  unnamed4

Tip: Είναι καλύτερο να προσθέσετε την μαρμελάδα η το γλυκό του κουταλιού πριν σερβίρετε το γλυκό και όχι εξ’ αρχής για να διατηρηθεί έτσι περισσότερες μέρες φρέσκο το γλυκό σας.

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s