Δημοσιεύθηκε στην Food,General,The witch's cauldron

Απλά, αρωματικά, υπέροχα: Μήλα ψητά στο φούρνο

images

Το φθινόπωρο επιτάσσει χουχούλιασμα με κουβέρτα, διάβασμα, αγκαλίτσες (το καλύτερο!) και καταπληκτικές μυρωδιές κανέλας, ζάχαρης, γαρύφαλου και μοσχοκάρυδου. Το πιο εύκολο και απλό επιδόρπιο για ένα βροχερό Κυριακάτικο απόγευμα, που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχετε πάντοτε στο ντουλάπι σας και μερικά ωραία, τραγανά μήλα, είναι μήλα ψητά στο φούρνο που μοσχοβολάνε με ένα γήινο, μεθυστικό άρωμα σε τρία απλά βήματα.

Υλικά

½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού. αλάτι Ιμαλαίων
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
6 ολόκληρα γαρύφαλα
6 μεσαία μήλα, κατά προτίμηση μια ποικιλία όπως τα Starkin, τα Jonagold ή τα Granny Smith, πλυμένα καλά και με το κουκούτσι τους βγαλμένο
6 ξυλάκια κανέλλα
100γρ  βούτυρο γάλακτος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι χυμό μήλου

1 Φτιάξτε το γλάσσο: Σε ένα μέτριο τηγάνι, βάλτε τη μαύρη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα και το γαρίφαλο. Ανακατέψτε τα υλικά και  σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να βράσουν για 5-7 λεπτά και μετά χαμηλώστε τη φωτιά για 3-4 λεπτά για να μπορέσει η ζάχαρη και τα άλλα συστατικά να δέσουν μεταξύ τους. Αφήστε το γλάσσο να κρυώσει.
2 Ετοιμάστε τα μήλα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ ή σ’ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλα τα μήλα, τοποθετήσετε τα σε μια μόνο στρώση. Βάλτε ένα ξυλαράκι κανέλας στο εσωτερικό της κοιλότητας που έχει σχηματιστεί, στο κέντρο του κάθε μήλου. Ρίξτε το γλάσσο πάνω από τα μήλα και από πάνω τα κομματάκια βούτυρο. Προσθέστε το μηλίτη μέσα στο ταψί/πυρέξ και τοποθετήστε το στο κέντρο του φούρνου.
3 Ψήστε τα μήλα, περιχύνοντάς τα κάθε λίγο με το ζουμί τους, για περίπου 25-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.Προσέξτε να μην μαλακώσουν πολύ! Σερβίρονται με μια μπάλα παγωτό (για να κάνετε ολοκληρωμένη την αμαρτία, βάλτε μια μπάλα παγωτό macadamia nut brittle, pralines and cream ή cookies and cream από τα Haagen-Dazs.) Μπορείτε επίσης να τα περιχύσετε με λίγη κρέμα γάλακτος ή να τα κόψετε στη μέση και να τους ρίξετε από πάνω μια χούφτα καρύδια χοντροκομμένα και σταφίδες, για όσους αγαπούν τις πιο γλυκιές γεύσεις.

maple-glazed-baked-apples-R151456-ss

photo: maple-glazed-baked-apples@ http://www.recipe.com

Tip: Αν τα αφήσετε για την επόμενη μέρα, θα είναι ακόμη πιο νόστιμα!

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s