Δημοσιεύθηκε στην Stars

Δίας στο Λέοντα. You. Only.Live. Once.

993411_595032100560841_961952313_n

Ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, ο υπέροχος, αισιόδοξος, γενναιόδωρος Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και των ευκαιριών, περνάει στο ζώδιο του μεγαλόπρεπου, μεγαλόκαρδου και μεγαλόθυμου Λέοντα που μοιάζει να βρυχάται ακόμη πιο δυνατά φέτος το καλοκαίρι, και η γοητεία του απλώνεται σαν μια υπέρλαμπρη αχτίδα: ευνοεί όσους έχουν εκτός από τον Ήλιο, τον ωροσκόπο  και  προσωπικούς τους πλανήτες στο Λιοντάρι, όλα τα ζώδια της Φωτιάς και δευτερευόντως του Αέρα. Ο Δίας νιώθει σαν στο σπίτι του στο Λέοντα, εφόσον παραδοσιακά, είναι ο κυρίαρχος πλανήτης ενός άλλου πύρινου ζωδίου, του Τοξότη. Θα μείνει μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2015. Τελευταία φορά που ήταν στο πύρινο αυτό ζώδιο, ήταν στις αρχές Αυγούστου του 2002 μέχρι και το τέλος Αυγούστου του 2003. Θυμάστε τί συνέβη τότε στη ζωή σας; Τί χαρτιά σας έπεσαν στην τράπουλα της ζωής,  ποιες ήταν οι επιλογές εκείνης της διετίας-και το κυριότερο: πού σας πήγαν;

Ο Δίας θα σας ξαναδώσει πάλι την ευκαιρία να  ανανεωθείτε και κυρίως να προχωρήσετε μπροστά. Ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που έχετε φανταστεί μπορεί να σας περιμένει, μια άλλη πραγματικότητα που ενώ τώρα μοιάζει με οπτική απάτη (trompe loeuil) αναπολώντας τη ζωή σας 6 μήνες ή ένα χρόνο μετά, θα απορήσετε που δεν είχε συμβεί νωρίτερα. Η ευκολιά με την οποία συμβαίνουν οι αλλαγές που κυλούν σαν καθαρό νερό πηγής είναι αυτή ακριβώς η χείρα βοηθείας του Ευεργέτη Δία: σε βάζει στη Ροή, σε σκουντάει απαλά, χαμογελώντάς σου και σου ψιθυρίζει: «Προχώρα,  μπορείς!»

Αν φέτος οι περισσότεροι νιώσατε «κολλημένοι» στα ίδια και τα ίδια, αν οι καταστάσεις της ζωής σας δεν άλλαξαν, αν ο Δίας στον Καρκίνο δεν σας ωφέλησε όσο περιμένατε ή αν οι όποιες μικρές αλλαγές προέκυψαν με πολύ κόπο και πόνο, αν οι σχέσεις σας απογοήτευσαν και οι συνεργασίες αποδείχτηκαν ασύμφορες, το πρώτο 6μηνο του 2014, ειδικά για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, και όσους φλέρταραν επικίνδυνα με τον Κρόνο στον Σκορπιό (Σκορπιοί & Ταύροι κυρίως), η περίοδος αυτή,-ευτυχώς- φτάνει στο τέλος της. Θα χαμογελάσουμε, θα ελπίσουμε, θα επιβραβευτούμε, θα χαρούμε!

Χαρά. Όρεξη για Ζωή. Απόλαυση. Δοτικότητα. Φλερτ. Έρωτας. Παιχνίδι. Δημιουργικότητα. Ταξίδια. Τύχη. Επιτυχίες. Παιδιά. Να μερικά από τα «τυχερά» του Δία στον Λέοντα, που μας κλείνει το μάτι από σήμερα, και για έναν χρόνο φωτίζοντας το δρόμο για θετικές εξελίξεις και αλλαγές.

Ο Δίας παραδοσιακά συμβολίζει τις ευκαιρίες που μπορεί να έρθουν χωρίς να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Ανοίγει πόρτες και παράθυρα σ’ ένα μέλλον λίγο πιο εύκολο και λίγο πιο πρόσφορο, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα. Η τελευταία είναι σε έλλειψη όλη αυτή την προηγούμενη περίοδο και καθώς είναι το οξυγόνο της ανθρώπινης φύσης, οι ανάσες που θα πάρουμε θα είναι αναζωογονητικές και θεραπευτικές, ειδικά για τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα.

Η σκληρή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, ειδικά στη χώρα μας, τα οικονομικά πρόβλήματα, η μιζέρια, οι ατελέσφορες σχέσεις, η αγωνία για το αύριο, η κατάθλιψη, οι καθημερινές «εκπτώσεις» που κάνουμε στις συνεργασίες, στη δουλειά, στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας, με το Δία στο Λέοντα αμβλύνονται. Αφηνόμαστε να πιστέψουμε πως ναι, όλα θα είναι και θα γίνουν καλύτερα και πιο εύκολα· το μέλλον διαφαίνεται λίγο πιο φωτεινό. Θα είναι αλήθεια για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες πλανήτες στον Λέοντα και γενικά έντονο το στοιχείο της Φωτιάς ειδικά στις μοίρες 12ο -23ο. Τα ζώδια του Αέρα θα είναι επίσης ωφελημένα σε σχέσεις, συνεργασίες και ανάπτυξη σχεδίων.

Προσοχή όμως! ο Δίας δίνει μεν τις ευκαιρίες, αλλά εμείς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε, να τις αρπάξουμε και να είμαστε ανοιχτοί στο Σύμπαν στο σωστό timing, χωρίς επιφύλαξη ή δυσπιστία γιατί κάθε ευκαιρία φέρνει και μια αλλαγή που σε άλλη φάση ζωής μπορεί να μην την πραγματοποιούσαμε. Κάθε άλλαγή ξεκινάει μ’ ένα άλμα πίστης και χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά για ν’ αποφέρει καρπούς.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που είπε ο Λέων (26/7/1875) Ισπανός ποιητής AntonioMachado: «Caminante, no hay camino, se hace camino al andar».

Διαβάτη, δρόμος δεν υπάρχει-τον δρόμο τον φτιάχνεις περπατώντας.

images (1)

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

(όσοι ξέρετε τον ωροσκοπο σας, ρίχνετε και σ’αυτόν μια ματιά)

ΚΡΙΟΣ: Εκφραστείτε ελεύθερα.  Ο Δίας μπαίνει στο σπίτι της δημιουργικότητας και της αυτό-έκφρασης και σας δίνει τη χαρά της ζωής  και κάθε τι αυθεντικό που σας εκπροσωπεί και σας εκφράζει ευνοείται και αναπτύσσεται. Καλλιτεχνικά projects επίσης ευνοούνται πολύ, όπως και ό,τι έχει να κάνει με παιδιά ή πιθανούς απογόνους.Οι σχέσεις και ο έρωτας επίσης ανθίζουν και μπορεί να βρεθείτε μ’ έναν νέο έρωτα ακόμη κι από άλλη χώρα, ή πολύ διαφορετικό από σας. Τολμήστε να διεκδικήσετε τη χαρά, την καλλιτεχνική έκφραση, το φλερτ και την απόλαυση!

ΤΑΥΡΟΣΤο σπίτι είναι το καταφύγιο σας. Ο Δίας στο 4ο σπίτι, δημιουργεί μια τέλεια ευκαιρία για να έρθει ένα αίσθημα ασφάλειας στη ζωή σας και να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη. Η βαθύτερη έννοια της καταγωγής σας, το παρελθόν και η οικογένειά σας είναι όλοι εκείνοι οι τομείς όπου η κάθε σας προσπάθεια για βελτίωση  θα σας αποφέρει μεγάλα οφέλη αυτό το διάστημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​μπορείτε να μετακομίσετε σε άλλο, πιο ωραίο σπίτι,ή να φτιάξετε το δικό σας ή να επενδύσετε σε ακίνητα. Τέλος, σχέσεις με γονείς& παιδιά–επιτέλους- έχουν θετική εξέλιξη ή έκβαση.

ΔΙΔΥΜΟΙΗ Δικτύωση αποφέρει καρπούς!. Ο Δίας επεκτείνει τις επαφές σας και τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, άρα όλη σας η οπτική για τον κόσμο αναπτύσσεται, επεκτείνεται και διευκολύνεται. Αν σας ενδιαφέρει η συγγραφή κειμένων, ή αν ένα πρόγραμμα σπουδών σας αρέσει πολύ, αυτό είναι το κατάλληλο διάστημα για να το ξεκινήσετε. Τα ταξίδια μπορεί να γίνουν αναγκαίο κακό λόγω δουλειάς, οπότε, χαλαρώστε κι απολαύστε τη βόλτα! Πάνω απ’ όλα, κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, τα παλιά ψυχικά μοτίβα & πρότυπα «φεύγουν» από πάνω σας, η σκέψη σας απελευθερώνεται και έτσι έχετε μια ευρύτερη, πιο εξελιγμένη προοπτική ζωής!

ΚΑΡΚΙΝΟΣΟι αξίες σας επαναπροσδιορίζονται. Αν θέλετε αν βελτιώσετε τα οικονομικά σας και να αυξήσετε το εισόδημά σας, είναι η πιο καλή περίοδος.Ο Δίας ευνοεί κάθε οικονομικό ή επαγγελματικό άνοιγμα, ή κάποια επέκταση είτε κυριολεκτική είτε όσον αφορά συνεργασίες. Αναρωτηθείτε για την πραγματική σας αξία, αλλά και το πόσο μετράτε στην αγορά. Θα μάθετε πολλά μέσα από αυτή τη διαδικασία και θα κάνετε βήματα μπροστά που θα σας ωφελήσουν την επόμενη 3ετία, εφ ‘όσον η αισιοδοξία σας συνοδεύεται από ρεαλισμό.

ΛΕΩΝΕπέκταση και ανάπτυξη. Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί έναν νέο, 12ετή κύκλο ανάπτυξης, εξέλιξης και ευκαιριών στη ζωή σας.  Συνεδητοπιείτε την αξία σας πολύ έντονα φέτος και πόσο μπορείτε να εξωτερικεύσετε όλα όσα είσαστε, αναζητώντας το κοινό σας. Θα μάθετε και θα ζήσετε πολλά μέσα σε αυτή τη χρονιά.  Μπορείτε να απολαύσετε τεράστια οφέλη παίρνοντας ρίσκα  με ρεαλιστιμό και κυνηγώντας τα όνειρά σας. Ευνοϊκές συνθήκες, επαφές και σχέσεις έρχονται στη ζωή σας για να σας βοηθήσουν σ’ αυτή τη διαδικασία, και εσείς θα βοηθήσετε και τους άλλους μέσω των προσπαθειών σας αυτή τη στιγμή. Είναι μια εξαιρετική χρονιά για την ανάπτυξη σας σε όλους τους τομείς – πνευματικά, υλικά, ψυχολογικά και δημιουργικά. Η αυτοπεποίθηση σας σας σπρώχνει προς τα μπρος και ο κόσμος σας γίνεται πιο μεγάλος και πιο λαμπερός.

ΠΑΡΘΕΝΟΣΑναζητήσεις της Ψυχής.  Η δυνατότητά σας να αξιοποιήσετε τις ψυχικές σας ικανότητες βαθαίνει φέτος και θα μάθετε πολλά για υποσυνείδητο σας, την πνευματικότητα και τη σύνδεση με το σύμπαν. Είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να εξερευνήσετε νέες μορφές θεραπείας, και να αναπτύξεις  μια ρουτίνα  που θα σας επιτρέπει να ενσωματώσει πνευματικές πρακτικές στη ζωή σας που θα σας βοηθήσει στα χρόνια που έρχονται. Η φαντασία σας και η διαίσθησή σας είναι αυξημένες Αφεθείτε  σε νέους τρόπους αντίληψης συναίσθησης του κόσμου γύρω σας – ολόκληρη η ζωή σας θα επεκταθεί ως αποτέλεσμα.

ΖΥΓΟΣ Σημαντικές συμμαχίες. Φέτος οι προσπάθειες να συνδεθείτε & να επικοινωνήσετε με ομοϊδεάτες θα αποφέρει καρπούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα όνειρά σας, τα ιδανικά και τα οράματα κυριαρχούν στη σκέψη σας και μπορείτε να προσελκύσετε τις συμμαχίες που χρειάζεστε για την επίτευξή των στόχων σας. Αυτή είναι μια καλή περίοδος για να διευρύνετε τον κύκλο σας. Μπορείτε να περιλάβετε και άλλους στα πλάνα σας και να εργαστείτε μαζί για  καλό σκοπό-δίνοντας ,θα λάβετε πολύ περισσότερα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Καιρός για άνοδο. Η επαγγελματική σας ζωή θα αναβαθμιστεί σημαντικά και οι προσπάθειές σας για τη βελτίωση και την επέκταση της σταδιοδρομίας σας με τις ευλογίες του σύμπαντος, θα στεφθούν με επιτυχία! Η σκληρή δουλειά αποδίδει τώρα, και μπορείτε να εξελιχθείτε και να έχετε ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση μέσα σ’αυτή τη χρονιά – επικεντρωθείτε λοιπόν στον κύριο σκοπό σας! Φέτος ζητήστε προαγωγή ή αύξηση ή δείξτε τη δουλειά σας σε όσους είναι σε θέση να σας αναδείξουν. Η αυτοπεποίθηση σας αυξάνεται, και θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πολλά καθώς ενισχύετε τη θέση σας στον κόσμο των επιχειρήσεων και της αγοράς.

ΤΟΞΟΤΗΣΤαξίδι αναζήτησης.  Θα νιώσετε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα για τον κόσμο –από πνευματική, φιλοσοφική, ή πολιτιστική άποψη, ή όλα τα παραπάνω! Μια πολύ καλή χρονιά για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε είδους εκπαίδευση, είτε ως φοιτητής ή ως δάσκαλος. Η αναζήτησή σας μπορεί να περιλαμβάνει ταξίδια στο εξωτερικό ή σχέσεις με ανθρώπους από άλλες χώρες. Αν είστε συγγραφέας, ή ασχολείστε μ’ εκδόσεις θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος στους τομείς αυτούς. Ευκαιρίες που υποστηρίζουν τα θέλω και τις επιθυμίες σας θα σας έρθουν πιο εύκολα. Το  προσωπικό σας ταξίδι μπαίνει σε μια νέα περίοδο ωριμότητας και βάθους -άλλωστε ο Κρόνος στον Τοξότη θα το σφραγίσει αυτό, από το 2015 και μετά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣΔέχεστε και κατανοείτε τους όρους της συνεργασίας. Όλα τα είδη των συνεργασιών/συμμαχιών που αφορούν κοινόχρηστους πόρους ή συνεργασίες με κοινά κεφάλαια, ευνοούνται μ’ αυτή τη διέλευση. Επιχειρηματικές συμμαχίες αναπτύσσονται θετικά φέτος, οι φιλοδοξίες σας πάνε μπροστά  κι αν χρειάζεστε ένα δάνειο από την τράπεζα, οι πιθανότητες είναι ότι θα το πάρετε. Σε γενικές γραμμές, θα επωφεληθείτε από τους άλλους και σίγουρα στο υλικό επίπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο, η αγάπη και η οικειότητα μπορεί να γίνουν πιο έντονες ή μπορεί να ξεκινήσετε μια συγκατοίκηση ή ένα γάμο. Είναι επίσης μια φάση προσωπικής μεταμόρφωσης, όπου μπορείτε να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση της ζωής σας-κάτι που  μπορεί ν’αποδειχθεί εξαιρετικά θετικό για το μέλλον σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣΣύνδεση με τους άλλους. Οι σχέσεις όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων των συντροφικών, του γάμου και των μόνιμων συνεργασιών θα αυξηθεί βελτιωθούν πολύ φέτος. Νέες άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σας, με τους οποίους μπορείτε να σχηματίσετε ισχυρούς δεσμούς, ερωτικούς ή μη. Στις υπάρχουσες σχέσεις θα υπάρξει μια αναβάθμιση και θα σας διδάξουν πολλά για τον εαυτό σας. Μπορείτε να βρείτε ανθρώπους από ξένες χώρες ή των οποίων η καταγωγή είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσετε δεσμούς & σχέσεις με ανθρώπους που επεκτείνουν με κάποιο τρόπο τον κόσμο και την οπτική σας, και επίσης θα επωφεληθείτε τα μάλα από το «άνοιγμα» προς τους άλλους. Θα λάβετε ό,τι βοήθεια χρειαστείτε, αρκεί να τη ζητήσετε.

ΙΧΘΥΕΣΑπολαύστε τους καρπούς των κόπων σαςΘα έχετε πολλή δουλειά να κάνετε φέτος, αλλά μαζί τη δύναμη, την αντοχή και το όραμα για  να το κάνετε καλά. Ο όγκος της εργασίας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε τον περιορισμό και την κούραση  πιο έντονα και μπορεί να αναρωτιέστε πότε θα ανταμειφθείτε  για όλες αυτές τις εργατοώρες! Μην ανησυχείτε – οι ανταμοιβές θα έρθουν. Θα εντυπωσιάσετε αυτούς που έχουν σημασία και θ’ ανοίξει ο δρόμος για να έχετε τις κατάλληλες απολαβές στο μέλλον. Είναι επίσης μια καλή χρονιά για να κοιτάξετε όπως πρέπει την υγεία σας – το σώμα σας είναι πιο δυνατό κατά τη διάρκεια  αυτής της διέλευσης, αλλά να προσέχετε τη διατροφή σας, καθώς η «επέκταση» του Δία μπορεί να επεκταθεί τόσο στην περιφέρεια όσο και στη μέση σας!

 

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s