Δημοσιεύθηκε στην Stars

Πανσέληνος στον Αιγόκερω: ο κύκλος κλείνει, οι αλυσίδες σπάνε…

Πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 20º μοίρες

images (1)Το πρώτο από τα λεγόμενα Super Moon του καλοκαιριού, με τα άλλα δυο να είναι στις 10 Αυγούστου και στις 9 Σεπτεμβρίου, λάμπει σήμερα το βράδυ, φωτίζοντας τις σκιές μας και δίνοντάς μας μια ευκαιρία να γιατρέψουμε ό,τι είναι σε ανισορροπία. Δύσκολη Πανσέληνος, με σκληρές όψεις, που βγάζουν στην επιφάνεια ό,τι θέλουμε να ξεχάσουμε, ό,τι κρύψαμε κάτω από το χαλί το προηγούμενο εξάμηνο κι ό,τι δεν έχουμε μπορέσει να αντιμετωπίσουμε-είτε είναι ο εαυτός μας, ή οι άλλοι…Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: δεν φτάνει να φύγεις από κάτι/κάποιον-α. Πρέπει να έχεις βρει και που θα πας.

Επηρεάζει όσους γεννηθεί ή έχουν προσωπικούς πλανήτες (σελήνη, αφροδίτη, άρη, ωροσκόπο κλπ)  από τις 16 έως και τις 24 μοίρες των Παρορμητικών Ζωδίων (Κριός,Καρκίνος, Ζυγός, και Αιγόκερως).

Θυμηθείτε τι είχατε αποφασίσει να κάνετε στις αρχές του 2014, τι στόχους βάλατε, πόσοι υλοποιήθηκαν, πόσοι κατάφεραν να προχωρήσουν, έστω και μερικά εκατοστά. Και πόσες αλλαγές, όσο δύσκολες κι αν είναι, πρέπει να γίνουν. Ό,τι γκρεμίζεται,ξαναχτίζεται σε νέες βάσεις, μοιάζει να μας λέει το φεγγάρι…

Ο Αιγόκερος επιβραβεύει τη σκληρή δουλειά, την προσπάθεια, τη γραμμική συνέχεια των πραγμάτων, το να παίζεις με τους κανόνες. Γι’αυτά μας συγχαίρει, αλλά ο Καρκίνος, ο ευαίσθητος, συναισθηματικός εσωτερικός μας κόσμος-το κρυμμένο παιδί μέσα μας που ακόμη φοβάται να βγει προς τα έξω, υποφέρει μ’ αυτό το πανώριο Φεγγάρι που ταράζει συθέμελα τις ρίζες μας και δυναμιτίζει όλα εκείνα μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς, προκαλώντας αναταράξεις στο συναίσθημά μας.Που είναι όλα όσα ονειρευτήκαμε ότι θα ζήσουμε; Πού πήγαν; Πόσους φίλους, σχέσεις, πιθανούς συντρόφους, μελλοντικές συνεργασίες χάσαμε αυτό το διάστημα;

images (2)Το πρώτο εξάμηνο του 2014, όλα μας φάνηκαν δύσκολα, πιεστικά, περιορισμένα κι ήταν σαν να είμαστε σε ένα μικρό κελί κι όπου κι αν κοιτάζαμε, παντού εμπόδια, κάγκελα, τοίχοι που υψώνονταν…Η επώδυνη αναμονή για όλα τα όνειρά μας που δεν βγήκαν ποτέ, ή όσα δεν βγήκαν ακόμη,μας στοιχειώνει.Κι η βόλτα της ζωής μας, μοιάζει με ποδήλατο χωρίς φρένο όλο αυτό το διάστημα…

Η πίεση μοιάζει, ακόμη, αφόρητη: Ο Αιγόκερως ποτέ δεν μας δίνει την Αγάπη όπως τη θέλουμε, αλλά και πότε την παίρνουμε όπως τη θέλουμε, τελικά; Η Πανσέληνος αυτή κοινωνεί μια μεγάλη αλήθεια: ο Άλλος,η Άλλη,οι Άλλοι, μας αγαπούν όπως μπορούν-όχι όπως εμείς θέλουμε…

Η Πανσέληνος στον ατσάλινο Αιγόκερω είναι σε σύνοδο με τον σκληρό, αδίστακτο Πλούτωνα που είναι ικανός να μας κάνει ν’ αντέξουμε αφάνταστο πόνο ενώ μπορούμε να διατηρήσουμε ακόμα την ελπίδα και την τρυφερότητα που μας δίνει ο γλυκός, τρυφερός, σπλαχνικός Καρκίνος. Η ικανότητα προσαρμογής στις δυσκολίες και η πίστη ότι τα ζόρια περνάνε είναι ό,τι μας κρατάει ακόμη στην επιφάνεια. Έτσι, μάθαμε να επιπλέουμε και δεν έχουμε ακόμη βουλιάξει.

Υπομονή!

Η ανακούφιση που θα προσφέρει ο Δίας είναι πολύ κοντά. Ο πλανήτης της αισιοδοξίας και της επέκτασης συμβολίζει την άνεση και την ελευθερία που μπορούμε ν’ αποκτήσουμε αν είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε ρίσκα και να κινηθούμε προς τα εμπρός.

Το πρώτο εξάμηνο του 2014, πολλοί από εμάς ζήσαμε σ’ένα είδος φυλακής, ειδικά όσοι έχουν έντονο το παρορμητικό στοιχείο, χάρη σε μια σειρά από ανάδρομες πορείες πλανητών που έγιναν ακόμη πιο έντονες από ένα Μεγάλο Σταυρό. Ωστόσο, είμαστε πια στο κατώφλι μια ευλογημένης αίσθησης απελευθέρωσης, αμέσως μετά από αυτό το εκρηκτικό Super Moon. Στις 16 Ιουλίου, ο Δίας αλλάζει ζώδιο (επιτέλους!) και πάει στον παιχνιδιάρικο, εκφραστικό Λέοντα που εκφράζει απολύτως τη Χρονιά του Αλόγου ενώ ο Πατέρας Κρόνος (επιτέλους, κι αυτός!) γυρίζει ορθόδρομος στις 20/7, και μαζί του τελειώνει μια «οπισθοδρομική» φάση που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου. Τα πράγματα που πήγαν στραβά εκείνη την εποχή φτάνουν στο τέλος τους. Έρχεται λοιπόν μια αστρολογική περίοδος γεμάτη ευκαιρίες που κορυφώνεται στις 26 Ιουλίου, με τη Νέα Σελήνη στο Λέοντα.

Απολαύστε την Πανσέληνο σήμερα, που σύμφωνα με τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, είναι η Πανσέληνος της Βροντής και της Αστραπής!

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s