Δημοσιεύθηκε στην General

Μια Sangria για το καλοκαίρι: δροσερή, αρωματική με εσπεριδοειδή και βασιλικό

fw200708_sangria
Καλοκαίρι, Ιούλιος, παραλίες, ζέστη, ο ήχος της θάλασσας μας χαλαρώνει, το αεράκι  άλλοτε δροσίζει κι άλλοτε φουντώνει τις αισθήσεις μας…

Απολαύστε μια παραλλαγή της δημοφιλούς Sangria σε μια αλλιώτικη, πιο sexy εκδοχή: με λευκό κρασί, αρωματικό βασιλικό, λεμόνι και πορτοκάλι, καλέστε φίλους στη βεράντα ή το εξοχικό σας 
κι ακούστε ξανά Διονύση Σαββόπουλο

Υλικά για μια παρέα 12 ατόμων

1/4 της κούπας ζάχαρη
1/4 της κούπας νερό
8-10 κλωνάρια φρέσκου, πλατύφυλλου βασιλικού & μερικά ακόμη φύλλα για στόλισμα
Φλούδα από 1 λεμόνι ή lime, κομμένη σε φαρδιές λωρίδες
Φλούδα από 1 πορτοκάλι, κομμένη σε φαρδιές λωρίδες
2 μπουκάλια απαλό, φρουτώδες λευκό κρασί κατά προτίμηση ένα Pinot Grigio ή ένα Chardonnay
3/4 της κούπας κονιάκ ή μπράντυ
1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι, σουρωμένος καλά
Παγάκια (κατά βούληση)
Παγωμένη σόδα (θα υπολογίσετε περίπου τo 1/3 του κουτιού ανά ποτήρι Sangria)
12 λεπτές φέτες πορτοκάλι ή λεμόνι για να στολίσετε τα ποτήρια

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας σιγά-σιγά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε τα κλωνάρια βασιλικού, τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Αφήστε το σιρόπι να σταθεί, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Πετάξτε τα κλωναράκια του βασιλικού και τις φλούδες των εσπεριδοειδών.
Σε μια μεγάλη κανάτα, αδειάστε το κρύο πλέον σιρόπι βασιλικού, μετά βάλτε το κρασί, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού. Αδειάστε τη Sangria σε ποτήρι  μέχρι τη μέση, προσθέστε μετά παγάκια και γεμίστε το υπόλοιπο με σόδα. Γαρνίρετε κάθε ποτήρι με μια φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι και ένα φύλλο βασιλικού.

Enjoy summer!

* Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το site: Food & Wine-Best sangria recipes.

Photo © Buff Strickland.

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s