Δημοσιεύθηκε στην Food

Κέικ καρότου με γλάσο ανθότυρου, αφερωμένο στα Ψαράκια μας!

carrot_cake2

Ήρθε η ώρα για ένα γευστικό, αρωματικό,ζουμερό αλλά και αφράτο κέικ καρότου από την Αριάδνη μας, με μοσχοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα. Το γνωστό all-time classic, yummy carrot cake αναβαθμίζει τους γευστικούς μας κάλυκες μ’ ένα γλάσο ανθότυρου. Για όσους νηστεύουν, το γλάσο μπορεί να παραλειφθεί . Ιδανικό για ένα υγιεινό πρωινό ή ένα ελαφρύ απογευματινό.

Δοκιμάστε την ίδια συνταγή να την ψήσετε σε 2 φόρμες για muffins (των 6), για να έχετε το αγαπημένο σας κέικ σε μπουκιές που τρώγονται πιο εύκολα και μπαίνουν στην τσάντα των παιδιών, για το διάλειμμά τους στο σχολείο.

Το αφιερώνουμε  με πολλή αγάπη στα Ψαράκια μας, που έχουν την τιμητική τους!

carrot_cake2

Υλικά:

160ml ηλιέλαιο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά μεγάλα

100 γρ. καρότο τριμμένο

ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι

1 κ.γλ. κανέλα

1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο

1/4 κ.γλ. ανθό αλατιού

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

3/4 κ.γλ. σόδα

190 γρ. αλεύρι απλό

45 γρ. σταφίδες ξανθές

45 γρ. τριμμένα καρύδια

Για το γλάσο:
200 γρ. ανθότυρο μαλακό
30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με τα αυγά και χτυπάμε για 4′-5′ σε
δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
2. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το λάδι τμηματικά και συνεχίζουμε το
ανακάτεμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
3. Κοσκινίζουμε τις σκόνες (αλεύρι, μπέικιν, σόδα και τα αρωματικά), και τα
προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4. Τέλος ενσωματώνουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και το τρίμμα καρότου και
ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα.
5. Λαδώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 20 cm., και μοιράζουμε το
μείγμα σε ίσες ποσότητες.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′-40′, στους 170 βαθμούς, στα 30′
ανοίγουμε τον φούρνο και κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι.
7. Ξεκινάμε να ετοιμάσουμε το γλάσο. Ρίχνουμε το ανθότυρο μαζί με το γάλα
στο multi και χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Μόλις σταματήσουμε
προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενσωματωθεί,
Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να παγώσει.
8. Μόλις βγάλουμε τα κέικ από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και
να στεγνώσουν, γεμίζουμε και καλύπτουμε με την κρέμα τυριού.
Διακοσμούμε με τριμμένο καρύδι.

Tips:
1. Στο μείγμα προσθέτουμε (100 γρ.) καρότο, το οποίο το έχουμε στύψει ελαφρώς
ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία του.
2. Αν δεν έχουμε ταψάκια με την συγκεκριμένη διάμετρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα του κέικ ή φόρμες για muffins.

Καλή Επιτυχία!

//

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κέικ καρότου με γλάσο ανθότυρου, αφερωμένο στα Ψαράκια μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s