Δημοσιεύθηκε στην Food,Stars

Full Moon tonight, στον άξονα Διδύμων-Τοξότη

Η χειμωνιάτικη Πανσέληνος σήμερα, μου θυμίζει ότι αυτήν την εποχή του χρόνου, είμαι πάντα χαρούμενη γιατί πλησιάζουν Χριστούγεννα.  Ακόμη και τώρα, σ’αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές, υπάρχει κάπου ένα μικρό κορίτσι, που πιστεύει ότι τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής της δεν έχουν έρθει ακόμη…

Τί να πει κανείς για τον Τοξότη…οι μέρες φεύγουν και το αγαπημένο μου ζώδιο ετοιμάζεται να παραδώσει την σκυτάλη στον σοβαρό, αυστηρό και συντηρητικό Αιγόκερω. Με ένα stellium πλανητών στον Τοξότη, στον 5ο οίκο, είναι δύσκολο να μην τον υπερασπιστώ. Παρότι Υδροχόος στα χαρτιά, είμαι πολύ περισσότερο Τοξότης και αγαπώ αυτό το ανώριμο, γελαστό, χαρούμενο, φιλοσοφημένο ζώδιο πολύ! Λατρεύω την καλωσύνη, τη γενναιοδωρία, τον ανοιχτό ορίζοντα που ψάχνει πάντα στη ζωή του, τη φιλική συμβουλή του, το χιούμορ, την ευφυία και την έλλειψη πονηριάς και συμφεροντολογικής διάθεσης. Ο Τοξότης είναι πανέξυπνος αλλά και αφελής, πονηρός αλλά και πιάνεται κορόιδο πιο εύκολα από τους άλλους γιατί εμπιστεύεται και βλέπει το καλό και όχι το κακό-ή μάλλον αρνείται να το δει…Υπερασπιστής των αδυνάτων, πιο εύκολα θα παλέψει για έναν υψηλό σκοπό, παρά για να βάλει τάξη στο ίδιο του το σπίτι. Φιλάνθρωπος αλλά και φιλόζωος (μη ρωτήσετε πόσες γάτες έχω ή πόσα ζώα θα ήθελα να έχω!) Γοητευτικός, χαρισματικός, ενίοτε ή μάλλον συχνά…μουρντάρης (όπως θα έλεγε και η γιαγιά μου),μπορεί να γίνει χαρτοπαίκτης με την ίδια ευκολία που θα γινόταν ένας πολύ πετυχημένος διπλωμάτης ή Υπουργός Εξωτερικών. Με πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και επιπόλαιο τρόπο διαχείρισης ανθρώπων και καταστάσεων, μπορεί να πει ψέμματα με την ίδια ευκολία που θα μιλήσει Ρωσικά, ως καλός διπλός κατάσκοπος! (call me 007).
Όταν έμαθα ότι το σύμβολό του είναι το τόξο, γέλασα με την ψυχή μου, γιατί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ζωγραφίζω βέλη όπου βρω (είμαι καλά γιατρέ μου;)-κατά πάσα πιθανότητα ψάχνοντας για την καταλληλότερη έξοδο-way out is my other name… Με ευκολία θα μπορούσα να γράψω κατεβατά, αλλά ας μην καρφώνομαι άλλο, ιδού το υπέροχο, σαγηνευτικό, ανατρεπτικό,αντιφατικό γλυκό του μήνα, για τον Τοξότη  από την Αριάδνη μας.

 Αφιερωμένο σε όλους τους Τοξότες, τους λάτρεις της περιπέτειας και του διαφορετικού 🙂

brownies2.jpg

Brownies με σως βατόμουρο

Y
λικά:

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1
20 γρ. βούτυρο αγελάδος
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά (μέτρια)
30 γρ. κακάο άγλυκο
1 κάψουλα βανίλια
60 γρ. αλεύρι απλό
85 γρ. χροντροκομμένα καρύδια ( ή φουντούκια)

Για την σώς:

60 γρ. (4 κ. σουπ.) μαρμελάδα βατόμουρο
2 κ. σουπ. ζεστό νερό η λικέρ βατόμουρο
κομματάκια ή ξύσματα σοκολάτας για το
decor

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε πολύ μικρά κυβάκια (για ευκολία χρησιμοποιήστε μεγάλο μαχαίρι).
2. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και το βούτυρο.
3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
4. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε για 5 λεπτάκια να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος.
6. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με αυγογδάρτη, ώστε να ενσωματωθούν πλήρως.
7. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε μαζί με τους ξηρούς καρπούς στο μειγμά μας ανακατεύοντας στιαδιακά.
8. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ορθογώνιο με διαστάσεις 22 εκ., ρίχνουμε μέσα το μέιγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του με μια σπάτουλα.
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
10. Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε μιάμιση ωρίτσα να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.

Για την σώς:
1.Ζεσταίνουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος το νερόνα κάψει.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαρμελάδα, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
3. Περιχύνουμε το
brownie την ώρα που το σερβίρουμε με την σως και διακοσμούμε με τα κομματάκια σοκολάτας.

Tips:
*
Αν δεν έχουμε πυρέξ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι στις διαστάσεις αυτές,-όχι μεγαλύτερο γιατί αλλιώς το brownies θα μας βγεί πολύ λεπτό.
* Προσέχουμε κατά το ψήσιμο να μην υπερβεί τον χρόνο γιατί μετά θα σκληρύνει και θα μοιάζει με κέικ!

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s