Δημοσιεύθηκε στην Food

Death by chocolate..αφιερωμένο στους Σκορπιούς, από την Αριάδνη!

Σοκολάτα & Σκορπιός: ο συνδυασμός που σκοτώνει!

 Image

Πάθος, Σκότος,Έρως, Σεξ, Θυμός…Μπορούν όλα αυτά να χωρέσουν σε μια τάρτα; Μπορούν!

Χωρίς σχόλια, απολαύστε την!

Τάρτα σοκολάτας με καγιέν & αλάτι θαλάσσης

YΛΙΚΑ

Για την βάση:
125 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο κομμένο σε κυβάκια
45 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο αυγού
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 20 γρ. για το άνοιγμα
1 κουτ. σούπας νερό

Για την ganache σοκολάτας:
400 ml. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
350 γρ. κουβερτούρα με 50-55% περιεκτικότητα σε κακάο
1 κουτ. σούπας μέλι
1 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι καγίεν
αλάτι θαλάσσης για διακόσμηση
(200 γρ. ρύζι για το ψήσιμο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και την άχνη αφού να κοσκινίσουμε πρώτα.
2. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο, το βούτυρο και το νεράκι.
3. Ανακατεύουμε τα υλικά με το χέρι, μέχρι να προκύψει μια ομοιόμορφη ζύμη.(Αν κολάει λίγο δεν μας πειράζει).
3. Σκεπάζουμε την ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες να παγώσει.
4. Μόλις την βγάλουμε απο το ψυγείο την αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
5. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια με το αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1cm περίπου.
6. Βουτυρώνουμε μια βάση για τάρτα με διάμετρο 22cm και μεταφέρουμε την ζύμη  προσεκτικά.
7. Πιέζουμε ελαφρά να καλύψει την επιφάνεια της ταρτιέρας και με ένα μαχαίρι κόβουμε την περίσσεια ποσότητα από τα πλάγια.
8. Με ένα πιρούνι κάνουμε μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της ζύμης γιατί βοηθάει στο ψήσιμο.
9. Στρώνουμε με μεμβράνη στο εσωτερικό κατάλληλη για ψήσιμο και προσθέτουμε το ρύζι. (Αυτό βοηθάει κατά την διάρκεια του ψησίματος να μην φουσκώσει το κάτω μέρος της ζύμης ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.)
10. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λεπτά. 15 λεπτά πριν κλέισουμε τον φούρνο μας αφαιρούμε την μεμβράνη με το ρύζι(προσοχή καίει!!!!) ,ώστε να ψηθεί κα ο πάτος και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
11. Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μια ώρα και έπειτα ξεκινάμε να φτιάξουμε την ganache σοκολάτας.

Για την ganache σοκολάτας:
1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την βράζουμε μέχρι να κάψει.( Αλλά όχι να πάρει βράση!)
2. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια και την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, κατά προτίμση μεταλλικό.
3. Κατεβάζουμε από την φωτιά την κρέμα και την προσθέτουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
4. Με μια μαρίζ, ανακατεύουμε κυκλικά και απαλά να ενσωματωθούν τα δύο υλικά μέχρις ότου προκύψει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
5. Προσθέτουμε το μέλι και το πιπέρι και ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
6. Ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά μέσα στην τάρτα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει η σοκολάτα.
7. Πρίν σερβίρουμε, διακοσμούμε την επιφάνεια με το αλάτι θαλάσσης.

Τips:
~ Το βούτυρο θα πρέπει να έιναι ελαφρώς παγωμένο.
~Αν δεν έχουμε βάση για τάρτα, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό ταψί με την ίδια διάμετρο.
~ Η σοκολάτα θα πρέπει να έχει την συγκεκριμένη περιεκτικότητα σε κακάο, για το λόγο αυτό αν δεν αναγράφεται στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, κοιτάμε στην πίσω πλεύρα.
~ Η διάρκεια ψησίματος διαφέρει απο φούρνο σε φούρνο, οπότε ελέγχουμε το χρόνο αν θέλουμε περισσότερο η λιγότερο.

Καλή Επιτυχία!
Φιλικά Αριάδνη Π.

//

//

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s