Δημοσιεύθηκε στην The witch's cauldron

From the witch’s cauldron

BeFunky_$T2eC16h,!)!FIdRzFnv0BSVEImw9Lw~~60_3.jpg

Εγκαινιάζοντας την νέα μου κατηγορία, ειδικά για σούπες, και παράλληλα συνεχίζοντας τη γνωστή τακτική της…οικειοποίησης (βλέπε «κλέβω» συνταγές), παρουσιάζω μια υπέροχη συνταγή για πικάντικη σούπα με κολοκύθα και μήλο, από το posh Αγγλικό σουπερμάρκετ Waitrose, στο οποίο ψώνιζα μόνο όταν είχα λεφτά (δηλαδή συνήθως στην αρχή κάθε μήνα) ή για special occasions.

ONοέμβριος, είναι ο μήνας της σούπας, του Guy Fawkes (5/11) και της ημέρας των Ευχαριστιών, ή αλλιώς Thanksgiving επί το Αγγλοσαξονικότερον.

Είναι επίσης και ο μήνας της κολοκύθας, που βρίσκεται στις δόξες της και την οποία οι Άγγλοι απολαμβάνουν σε κάθε δυνατή παραλλαγή-από cupcakes μέχρι την εν λόγω σούπα.

Για τους ταλαίπωρους βιοπαλαιστές, τους πεινασμένους μαθητές, τις γιαγιάδες και τους παππούδες με μασέλα, η σούπα αυτή είναι βάλσαμο: υγιεινή-με λίγα λιπαρά, νόστιμη, χορταστική, ιδανική για ελαφρύ γεύμα, για χορτοφάγους, ακόμη και για μωρά (χωρίς το τσίλι φυσικά!)

Είναι μια σούπα μαγική!

BeFunky_cq5dam.jpg

Πικάντικη σούπα με μήλο και κολοκύθα
Μερίδες: 4
Υλικά

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κόκκινη κολοκύθα 600γρ, κομμένη σε κύβους
2 μέτρια ξυνόμήλα ή GrannySmith, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (ήτοι 2 κυβοι κατά προτίμηση βιολογικοί ή με λιγότερο αλάτι)

Αλάτι κατά βούληση (αν κριθεί απαραίτητο) και κατά προτίμηση ροζ Ιμαλαΐων

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι, την κανέλα, την κολοκύθα και τα μήλα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, πολτοποιούμε τα κομμάτια κολοκύθας-μήλου.

Tip: Σερβίρουμε με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό, στο κέντρο του πιάτου και πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

3 σκέψεις σχετικά με το “From the witch’s cauldron

    1. Hello, Aspros,
      Χμμμ, για να δούμε εκτός από καταπραϋντικές, λόγω κρεμώδους υφής, το τσίλι και η κανέλλα, της προσδίδουν και αφροδισιακές ιδιότητες! Ελπίζω να σε κάλυψα κάπως 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s