Δημοσιεύθηκε στην Food

Εύκολη τάρτα με κρέμα λεμόνι (lemon curd)

λεμον
Ακολουθώντας τη συμβουλή του πρηγούμενου post…αυτή τη φορά δανείζομαι τη συνταγή από την Βίκυ Κουμάντου και το αγαπημένο Tastefull: τραγανή ζύμη για τάρτα αμέσου δράσεως και κρέμα λεμονιού-ένας εκπληκτικός συνδυασμός, με υλικά που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα σας και λεμόνια από τη … διπλανή λεμονιά!
Μια πολύ εύκολη, ελαφριά και αρωματική τάρτα, τέλεια για απογευματινό τσάι ή καφέ.
Για την βάση της τάρτας, ακολουθείστε τις οδηγίες στο link.
Tip: Τη ζύμη της τάρτας μπορείτε να την αρωματίσετε με λίγο ξύσμα λεμονιού, και να αντικαταστήσετε από τα 250γρ του αλευριού που δίνει η συνταγή τα 50γρ με αμυγδαλόψιχα τριμμένη.

Για την κρέμα λεμονιού:

Υλικά
4 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

1/4 ή 250γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο αλάτι

Πλύντε, σκουπίστε τα λεμόνια και αφαιρέστε το ξύσμα τους με το ειδικό εργαλείο (zester) Στίψτε τα λεμόνια για να πάρετε λίγο παραπάνω από από 1/2 φλιτζάνι χυμό. Βάλτε το ξύσμα στο μούλτι και προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεψτε για 2 -3 λεπτά, μέχρις ότου το ξύσμα να δέσει καλά με τη ζάχαρη. Στο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο να αφρατέψει μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού για 3 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, να ενσωματωθούν στο μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια σφιχτή κρέμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μέτρια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, και την ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι αρχίσει να πήζει, για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Γεμίζουμε την τάρτα με τη ζεστή κρέμα λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip: Μπορείτε να ρίξετε από πάνω από την κρέμα, όταν κρυώσει, λίγο φιλέ αμυγδάλου, που ταιριάζει καταπληκτικά με το λεμόνι

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εύκολη τάρτα με κρέμα λεμόνι (lemon curd)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s