Δημοσιεύθηκε στην Food

Fall into cooking…

fall-leaves-tree

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μ’αρέσει πολύ. Τα φύλλα πέφτουν, η Ρεματιά στο Χαλάνδρι γέμισε κόκκινα, προτοκαλί και κίτρινα χρώματα κι ονειρεύομαι μηλόπιτες, apple crumble, τσάι με τζίντζερ και μέλι και μάφινς με κανέλα, ξυνόμηλο
και λεμόνι.
Αυτή η εποχή μου θυμίζει την Αγγλία που τόσο αγαπώ όπως και τα αφράτα apple muffins που έτρωγα στο υπέροχο καφέ Ginger & White στο Hamstead.

Παρέα με ένα ωραίο, χορταστικό μυθυστόρημα, θέλω να κάτσω αναπαυτικά στον καναπέ μου, να χαϊδέψω τη γάτα μου
(κάθε καλή μάγισσα έχει τουλάχιστον μία γάτα!)
και να βλέπω τις στάλες της βροχής να πέφτουν πάνω στο πεύκο της αυλής.
Μαζί με το φθινόπωρο ήρθαν και τα μήλα κι αν πάτε στη λαϊκή θα βρείτε τους πάγκους γεμάτους με ξυνόμηλα,φυρίκια, γκόλντεν, τζόναθαν, Ζαγοράς Πηλίου και πολλές άλλες ποικιλίες, λαχταριστά, κόκκινα, ζουμερά-έτοιμα για φάγωμα και μαγείρεμα!
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τα μήλα, τα οποία αποτελούν σύμβολο μακροζωίας,ομορφιάς, νεότητας, καρποί της λήθης, της αναγέννησης, της αθανασίας.
Το μαγικό μήλο των Εσπερίδων, στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσει ο Τρωϊκός πόλεμος, ενώ το δηλητηριασμένο μήλο που έδωσε η κακιά βασίλισσα (Μάγισσα κι αυτή αλλά με ειδίκευση στις Μαύρες Τέχνες-sigh!) στη Χιονάτη στάθηκε η αφορμή για το happy ending ενός πολύ γνωστού και αγαπημένου μας παραμυθιού.

Ναι,τα μήλα είναι μαγικά!
Απολαύστέ τα σε μια πολύ απλή συνταγή που θα αρέσει σε μικρούς & μεγάλους

Magic Caramel Apples

caramel-apples-ck-x

Υλικά
• 6 Μήλα (φυρίκια ή Τζόναθαν μικρά )
• 1 ½ κούπα μαύρη ζάχαρη
• 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
• 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
• 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
• ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μήλα για να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος κεριού που μπορεί να έχουν και τα σκουπίζουμε.
Έχουμε στρώσει σε ένα ταψί λαδόκολλα, στην οποία θα τοποθετήσουμε τα μήλα μας, τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την καραμέλα.
Σε σιγανή φωτιά, σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Μόλις αρχίζει να δημιουργεί φουσκάλες, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το αλάτι και την κανέλα, δυναμώνουμε για λίγο τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα μαςνα γίνει ρευστή καραμέλα.
Την αποσύρουμε από το μάτι και βγάζουμε τα μήλα από το ψυγείο.
Καρφώνουμε το ξυλάκι για σουβλάκι στο κέντρο του κάθε μήλου κι αρχίζουμε να τα βουτάμε, ένα-ένα στην καραμέλα, γυρνώντας τα προσεκτικά πάνω από την κατσαρόλα, όσες φορές χρειαστεί, για να αποκτήσουν μια αρκετά χοντρή στρώση καραμέλας.
Αφήνουμε τα καραμελωμένα μήλα να στεγνώσουν στη λαδόκολλα για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει η καραμέλα. Μετά, αν θελουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο.
Διατηρούνται για 1 μέρα.

Tip: Μπορούμε να ρίξουμε λίγους κόκους χοντρού αλατιού πάνω στα καραμελωμένα μήλα, στη φάση που κρυώνουν στη λαδόκολα. Αναδεικνύουν τη γεύση της καραμέλας και ισορροπούν τη γλύκα της!

Advertisements

Συντάκτης:

A self-confessed foodie who devours books and chocolate with chili, loves literature, red wine, cinema, poetry, Shakespeare, T.S. Elliot and philosophy & all things magickal. I could live on pasta, eggs benedict, truffles, dark chocolate and candied ginger. I think that eating & drinking your way through countries and continents is the best way to live and travel. What would life be without love, food & traveling after all?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s